15 yaşındaki çocuğa 'aptestim kaçar' diye bakmadı

Eyüp Devlet Hastanesi doktoru Necibe Nur Keleş, 15 yaşındaki erkek hastaya ‘aptestim kaçar’ diye bakmadı, başı açık hastalara ‘Allah belanızı veriyor’ dedi. Kendisine dini telkinlerde bulunduğunu iddia eden Zübeyde Balcı, savcılığa şikayette bulundu.

Yayınlanma: 30.06.2015 - 19:57
Abone Ol google-news

Eyüp Devlet Hastanesi’nde dün iki inanılmaz olay yaşandı. Muayene olmak için hastaneye kızıyla gelen Zübeyde Balcı (46), 10 gündür şiddetli baş ağrısı yaşadığını ancak Nöroloji Uzmanı Necibe Nur Keleş’in kendisini başı açık olduğu için muayene etmeyi reddettiğini ileri sürdü. Keleş’in kendisine “Allah belanızı veriyor, kapanın geçer, namaz kılmak ağrıları azaltır, bu vaziyette gezdiğiniz için böyle olmuşsunuz. Sizin içinize vesvese kaçmış. Allah’ın verdiği kuralları uygulayın. Namaz kılın” dediğini iddia etti.

15 yaşındaki oğlunu hastaneye muayeneye getiren Sultan Yama’ya da “Onu ramazanda muayene edemem abtesim kaçar, nikâh düşer” diyerek muayene etmediği ileri sürüldü. Yaşadıklarını hastane başhekimliğine ileten iki hasta, doktor hakkında şikâyetçi olduklarını, dava açmaya hazırlandıklarını söylediler.

Hastane yetkilileri de adı geçen doktorun 1 ay önce hastanede çalışmaya başladığını belirterek “İdari inceleme başlatıyoruz. Yapılanlar doğru şeyler değil” dediler. İddialarla ilgili ulaşmak istediğimiz Dr. Keleş ise telefonla görüş vermek istemediğini kaydetti.

Zoraki iftar

Bu arada çalışanlarına iftar yemeği veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı zorunlu tuttuğu ve katılmayanlardan mazeret bildirmelerini istedi.

Şikayetçi oldu

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gelen Zübeyde Balcı, suç duyurusu dilekçesini Savcı İmdat Akgül'e sundu. Suç duyurusunun ardından hemen "şikayetçi" sıfatıyla ifadesi alınan Balcı, muayene için gittiği doktor tarafından tıbbi ve bilimsel yaklaşımdan uzak bir biçimde rencide edildiğini söyledi. "HAKARET EDİP GURURUMU İNCİTTİ" Zübeyde Balcı, doktor N.N.K.'nin kendisini muayene etmek yerine, "Siz aslında hasta değilsiniz. Sizin içinize vesvese kaçmış. Allahın verdiği kurallara, Kur'an-ı Kerim'in buyruklarına uymuyorsunuz. Peygamber efendimizin Hadis-i Şerif'inde yer alan bazı şeyleri yerine getirmiyorsunuz. Bu vaziyette gezdiğiniz için böyle oluyorsunuz. Allah size bela veriyor. Namaz kılmadığınız için boyun ve baş ağrınız var" dediğini öne sürdü.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler