17-25 Aralık Arapça Haftası ilan edildi
17-25 Aralık Haftasının Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele haftası olması yönünde taleplere sessiz kalan MEB, Arapça Haftası ilan etti.
Eğitim İş, 17-25 Aralık haftasının “Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası” olarak ilan edilmesi için olması için resmi başvuruda bulundu. Ancak Bakanlık, Dünya Arapça Günü olarak kutlanan 18 Aralık gününden itibaren, bir haftayı Arapça haftası ilan etti.
Eğitim İş, Milli Eğitim Bakanlığı’na resmi yazı göndererek, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yapıldığı 17-25 Aralık Haftası’nın, “Yolsuzlukla ve Rüşvetle Mücadele Haftası” olarak değerlendirilmesini istedi.
Yazıda, “Toplumsal ve insani değerlerin öğrencilerimize kavratılması, devlet malının korunuh sahiplenilmesi, kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi” gerekçesi sunuldu.
MEB iki yıldır sessiz
MEB, iki yıldır resmi başvuru ile dile getirilen talebe sessiz kalmayı tercih etti. Ancak 17-25 Haftasını da boş bırakmadı.
'Arapça Günü' yazısında 'hafta' etkinlikleri
MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, 11 Aralık’ta tüm illere “Dünya Arapça Günü” başlıklı bir yazı gönderdi. Yazıda 18 Aralık 1973’te Birleşmiş Milletler’in Arapçayı resmi dil olarak ilan ettiği anımsatıldı.
Özgüven için Arapça
Yazıda, 18 Aralık’ta “Anadolu İmam Hatip Liselerinde Arapça öğretimini desteklemek, öğrencilerin Arapça bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak ve sosyal kültürel etkinliklerle özgüven duygularını arttırarak, okul aidiyetini güçlendirmek için” bir dizi etkinliğin planlandığı belirtildi.
Gün değil hafta
Ancak konusunun bile “Dünya Arapça Günü” olmasına karşın yazıda, “Okullarımızda 18 Aralık Cuma gününden itibaren bir hafta boyunca” etkinliklerin düzenlenmesi istendi.
Sosyalleşmek için de Arapça
Yazıda, öğrencilerin Arapçaya olan ilgilerini attırmak, Arapça dil becerilerine katkı sağlayarak eğitim ortamlarında sosyalleşmelerine olanak sağlayacak etkinliklere yer verildi.
Yolsuzluk mücadele yerine neler yapılacak?
MEB’in imam hatip liselerinde bir hafta boyunca düzenlenmesini istediği etkinlikler şöyle:
Arapça şiir okuma etkinlikleri.
Arapça kısa tiyatro etkinliklerinin uygulanması.
Mini Arapça bilgi, kelime ve cümle yarışmalarının yapılması.
Hızlı ve hatasız Arapça okuma yarışmalarının düzenlenmesi.
Okulun Arapça afiş ve güzel sözlerle süslenmesi.
Okul içerisinde Arapça kitap stantlarının açılması, öğrencilerin Arapça okumaya ve yardımcı kaynaklar kullanmaya teşvik edilmesi.
Kur’an metinlerini okuma ve anlama etkinliklerinin düzenlenmesi.
Arapça film izleme etkinliklerinin düzenlenmesi.
Arapçanın günümüzdeki yeri ve önemi konulu seminerler düzenlenmesi ve üniversitelerin ilahiyat, Arapça Öğretmenliği, Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinden Arapça öğretim üyelerinin okullara davet edilmesi.
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!