17 Ağustos Depremi 10. yıl sempozyumu başlıyor

17 Ağustos Depreminin 10. Yıl Anma Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Deprem Sempozyumu' 17 Ağustos'ta Kocaeli'nde başlayacak.

Yayınlanma: 09.08.2009 - 05:49
Abone Ol google-news

Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi tarafından 17 Ağustos depreminin 10. yılı olması nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinlik kapsamında 'Uluslararası Deprem Sempozyumu' geçmiş yıllarda yapılan çalışmaların değerlendirilecek. Sempozyumda, ayrıca depremle ilgili bilim adamları ile olası bir afete yönelik bilgi alışverişinde bulunulacak.

Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi tarafından 2003 senesinden bu yana her 2 yılda bir düzenlenen sempozyumda ayrıca Türk Kızılayı önderliğinde 'Türkiye Yarın Olacak Bir Afete Hazır mısın?' başlıklı bir panel de düzenlenecek. Söz konusu panelde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu da yer alacak.

Prof. Dr. Mithat Fırat Özer'in başkanlığında 17 Ağustos Pazartesi 13.30'da başlayacak olan sempozyuma Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü S. Şener Komsuoğlu ve birçok yabancı profosör de konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikler 19 Ağustos Çarşamba son bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler