19 yaşındaki kadın 29 yerinden bıçaklandı

Mersin'de, 19 yaşında 8 aylık çocuk sahibi genç kadın, cezaevinden yeni çıktığı ve imam nikahlı olduğu belirtilen kişi tarafından 29 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Yayınlanma: 02.09.2011 - 10:09
Abone Ol google-news

Cezaevinden yeni çıktığı belirtilen R.Y (38), Halkkent Mahallesi'nde imam nikahıyla yaşadığı belirtilen Zahide Goncagül (19) ile henüz belirlenemeyen bir sebeple gece saatlerinde tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzeren R.Y, 8 aylık kız çocuk annesi Gongagül'ü bıçaklayarak öldürdü.

Bağırışmaları duyan yurttaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, 29 yerinden bıçaklandığını belirledikleri Zahide Goncagül'ün öldüğünü tespit etti.

Goncagül'ün cesedi, Mensin Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, güvenlik güçleri R.Y'yi bulmak amacıyla çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucu R.Y, yanında götürdüğü bebeği yakınlarına bırakmak için gittiği Tarsus'ta gözaltına alındı. Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, emniyete götürüldü.

R.Y'nin, 2 yıl önce Zahide Goncagül ile imam nikahıyla evlendiği ve birlikte yaşadığı, adam yaralama suçundan yaklaşık 1,5 yıl önce konulduğu cezaevinden de bir ay önce çıktığı öğrenildi.

 

İfade vermeyi reddetti

Poliste susma hakkını kullanarak ifade vermeyi reddettiği öğrenilen R.Y'nin, cezaevine girmeden önce Güncagül ile tanıştığı ve imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladığı öğrenildi.

Cezaevinden çıktıktan sonra Güncagül ile cinayetin işlendiği Halkkent Mahallesi'ndeki eve yerleştiği ifade edilen R.Y'nin, olay gecesi Zahide Güncagül ile tartıştığı ileri sürüldü.

Komşuları, eve yeni taşındığı için R.Y ve Güncagül hakkında bilgiye sahip olmadıklarını, ancak zanlının çocukları Gülseren'i çok sevdiğini, zaman zaman evden çocukla oynarken seslerini duyduklarını anlattılar.

Bu arada, 29 yerinden bıçaklanarak öldürülen Zahide Güncagül'ün cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumuna getirildi. Genç kadının ağabeyi ve halası cenazeyi almak için geldikleri Adli Tıp Kurumunda kimlik teşhisinde bulundu.


Gülseren bebek amcasında

Öte yandan, katil zanlı R.Y'nin, olayın ardından evden alarak kaçtığı 8 aylık bebekleri Gülseren'i de, Tarsus ilçesi Bahçe Mahallesi'nde oturan ağabeyi E.Y'ye bıraktığı, daha sonra saklandığı bir arkadaşının evinde yakalandığı öğrenildi.

Katil zanlısı R.Y'nin ağabeyi E.Y'nin de, ailesini ve yeğeni Gülseren'i alarak evinden ayrıldığı, komşularının ise nereye gittiğini bilmediği bildirildi.

Zahide Güncagül'ün akrabalarına bilgi verildiği ve Adana'ya gelmelerinin beklendiği öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler