2 yılda 24 yönetici ‘eskitti

Selman Ada’nın genel müdürlüğü döneminde Devlet Opera ve Balesi’nde 2 yılda 24 yönetici değişti...

Yayınlanma: 25.11.2016 - 21:41
Abone Ol google-news

Selman Ada’nın görevde olduğu dönem içinde Devlet Opera ve Balesi’nde (DOB) yaşanan “rekor” yönetici değişikliği sanat camiasında da dikkat çekti. Ada’nın DOB Genel Müdürü olarak atandığı 2014 yılından itibaren kurumda 2 yılda 24 yönetici değişimi yaşandı. Bu yöneticiler ya görevden alındı, ya görevi bıraktı ya da emekliye ayrıldı. Genel müdürlükte ise 2 yılda tam 4 genel müdür yardımcısı değişti. Ada genel müdür olduktan sonra DOB Genel Müdürlüğü’nde, Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi ve Fahrettin Turan Atasayar emekli oldu; Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, rejisör yardımcısı kadrosunda İzmir DOB’da göreve başladı; vekâleten Genel Müdür Yardımcısı olan Cumhur Böler de görevden alındı. Opera’nın bölge müdürlükleri kadrosunda da son iki yılda şu değişiklilker yaşandı:

-İstanbul DOB Müdürlüğü’nde; İstanbul DOB Müdürleri Suat Arıkan görevden alındı, Şamil Gökberk emekli oldu, Kevork Tavityan görevi bıraktı.

-Ankara DOB Müdürlüğü’nde, Ankara DOB Müdürleri Aykut Çınar görevi bıraktı, Mustafa Erdoğan görevi bıraktı, Metin Turan vekâleten görevde.

 -İzmir DOB Müdürlüğü’nde, İzmir DOB Müdürleri Aytül Büyüksaraç, Hürkan Ayvazoğlu ve Füsun Dilgen görevi bıraktı, Haldun Özerten ise vekâleten görevde.

-Antalya DOB Müdürlüğü’nde, Antalya DOB Müdürleri Kenan Korbek ve Evin Atik görevi bıraktı, Aslı Ayan görevden alındı; Sibel Kızılateş ise vekâleten görevde.

-Mersin DOB Müdürlüğü’nde, Mersin DOB Müdürleri Erdoğan Şanal görevden alındı, Aslı Utku Engin görevi bıraktı, Ufuk Kasar ise vekâleten görevde.

-Samsun DOB Müdürlüğü’nde, Samsun DOB Müdürleri Volkan Ersoy görevi bıraktı, Mehmet Ortaç ise vekâleten görevde


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler