2025'te dünya daha fazla balık yiyecek
Michigan Üniversitesi deniz ekologu Ann Arbor, günümüzdeki üretim çiftliklerinin gelişimini inceleyerek, kurallara uygun üretim sayesinde, doğadaki deniz ürünlerinin 2025 yılına dek artacağını hesapladı.
Ülkemizde de yıldan yıla daha fazla alanda kurulan balık çiftliklerinin olumsuz tarafları var elbet. Kurallara uygun yapılmayan üretim suları kirletebiliyor. Balıkların dar alanda bir arada yaşamaları hastalıkların daha kolay yayılmasına neden olmakta. Diğer bir tehlike de balıkların çiftliklerden kaçarak doğal balık rezervlerine karışmalarıdır.
Michigan Üniversitesi deniz ekologu Ann Arbor, günümüzdeki üretim çiftliklerinin gelişimini inceleyerek, balık, midye ve diğer kabukluların kurallara uygun üretimi sayesinde, çevreye geleneksel balıkçılıktan daha fazla zarar vermeden doğadaki deniz ürünlerinin 2025 yılına dek artacağını hesapladı. Nitekim çiftlik üretimi, soyları tehdit altında bulunan türlerin talebini karşıladığı için denizlerdeki tür çeşitliliği zarar görmez diyor Arbor. Ayrıca çiftlik üretimi yalnızca doğal balık rezervlerini korumakla kalmıyor. Teknik, gelişmekte olan ülkelere ihracat imkânı sunduğu için de fayda sağlamakta.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Colani’nin arabası
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!