3 ilde kayyım protestolarına polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı

İzmir'de kayyım atamalarını pretesto etmek amacıyla oturma eylemi yapmak isteyen gruptan 3 kişi, gözaltına alındı. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki protestoya da polis müdahale etti. Aralarında Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan’ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Ankara’daki protestoda da 31 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 05.09.2019 - 18:53
Abone Ol google-news



İzmir'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan bir grup HDP'li, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri'ne kayyım atanmasını protesto etmek için oturma eylemi yapmak istedi. Eylemi gerçekleştirmek isteyen gruba müdahale eden polis, 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacakları belirtildi.

DİYARBAKIR'DA HDP'Lİ BAŞKANA GÖZALTI

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde de bir grup, kayyım atamalarını protesto etmek için yol kapatmak istedi. Gruba polis ekipleri müdahalede bulundu. Müdahalede, Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

ANKARA'DA 31 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da da kayyım atamalarını protesto etmek için Çankaya ilçesindeki Sakarya Caddesi’ne doğru yürüyen gruba polis müdahale etti. Müdahalede 13’ü kadın 31 kişi, gözaltına alındı. Çevik Kuvvet otobüsüne bindirilen 31 kişi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. 31 kişi, sağlık kontrolünün ardından Güvenlik Şube Müdürlüğüne getirildi. Gözaltına alınanlar hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa’ muhalefet suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler