38 yıl önce Larnaka... Uçak kaçırılmış, 15 kişi öldürülmüştü

Larnaka’ya kaçırılan Mısır Havayolları’nın uçağı, akıllara 38 yıl önce yaşanan olayı getirdi. 1978 yılının Şubat ayında yine benzer bir kaçırılma olayı yaşandı.

Yayınlanma: 29.03.2016 - 11:02
Abone Ol google-news

Larnaka Havalimanı’nda, Kıbrıs Havayolları’na ait bir DC8 tipi uçak kaçırılmıştı. İki Arap tarafından kaçırılan uçakla ilk teması havalimanı yetkilileri kurdu.

Yolcular serbest bırakıldı. Ancak uçakta 15 kişi tutuluyordu. Yakıt alan uçak Suriye’ye gitmek üzere havalandı. Ancak uçak Suriye’ye indirilmedi. Suudi Arabistan da uçağı kabul etmeyince DC8 tipi yolcu uçağı yeniden Larnaka’ya inmek zorunda kaldı.

Bir taraftan hava korsanlarıyla müzakereler sürerken, Mısır’dan 777. Tabur’dan özel komandolar geldi. Mısırlı komandolar, Güney kıbrıs yönetiminin itirazlarına karşın uçağa operasyon başlattı. Ancak Rum güvenlik güçleri buna karşı çıktı. Operasyon ve karmaşa sırasında 15 Mısırlı öldü.

1985 yılında ise bir başka olay daha yaşandı. Mısır Havayolları’nın uçağı Malta’ya kaçırıldı. Mısırlı komandolar uçağa operasyon düzenledi ve bu operasyon 59 kişinin ölmesine yol açtı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler