5. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması

5. Uluslarararsı Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'na son başvuru tarihi 10 Mayıs.

Yayınlanma: 26.01.2015 - 10:36
Abone Ol google-news

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na başvurular başladı. Tüm çizerlere açık olan ve konu kısıtlamasının olmadığı yarışmanın son başvuru tarihi 10 Mayıs olarak belirlendi.

Yarışmanın bu yılki seçici kurulu Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, karikatüristler Kamil Masaracı, Serpil Kar, Raşit Yakalı, Muhammet Şengöz, Xia Lichuan (Çin) ve Christina Sampaio’dan (Portekiz) oluşuyor.

Yarışmanın sonuçları 16 Mayıs’ta açıklanacak, ödül töreni ise 19 Eylül’de gerçekleştirilecek. Ödül töreniyle birlikte Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerin sergileneceği bir sergi açılacak. Sergi 4 Ekim’e kadar açık kalacak.

Yarışmanın birincisine 3 bin, ikincisine 2 bin ve üçüncüsüne 1000 dolar ödül verilecek. Yarışmaya katılacak sanatçıların eserlerini “5. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması - Milas Belediyesi Kültür Sanat Birimi 48200 Milas, Muğla” adresine göndermesi gerekiyor. Ayrıntılı bilgi Milas Belediyesi’nin internet sitesinden öğrenilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon