6 bin kişilik gemide koronavirüs karantinası: 30 Türk de var
İtalya'da bir yolcu gemisi corona virüsü şüphesiyle limana çekildi. Gemide 27 de Türkiye vatandaşının bulunduğu belirtilirken gemide yapılan ilk incelemede koronavirüs'e rastlanmadığı belirtildi.

Cruise gemisinin ait olduğu Costa Crociere isimli şirketin sözcüsü, Çinli turistlerin virüsü taşıyıp taşımadığından emin olunması için sağlık kontrolünden geçtiklerini, bu sırada geminin içerisindeki 6 bin yolcunun ise karaya çıkmasına izin verilmediğini söyledi.
'VİRÜSE RASTLANMADI'
AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre gemide yapılan ilk incelemeler sonucu koronavirüsüne rastlanmadığı belirtildi. Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli ise yaptığı açıklamada yolcuların henüz gemiden tahliye edilmediğini bildirerek, "İtalya Sağlık Bakanlığı'ndan nihai izin gelmedikçe yolcuların gemiden inmesi şu anda mümkün değil. Durum yaklaşık 2 saat sonra netleşecek" dedi.
İtalyan haber ajansı ANSA’da yer alan habere göre, ilk test sonuçlarına göre Çinli yolcuda koronavirüse rastlanmadığı, hafif grip belirtileri görüldüğü belirtildi. Eşinde ise hastalık belirtisi görülmemediği ancak tedbir olarak karantinaya alındığı bildirildi. Roma'da bulunan Spallanzani Hastanesi'ne gönderilen numunelerin kesin test sonuçlarının yarın öğle saatlerinde açıklanacağı belirtildi.
Reuters'ın haberine göre, yüksek ateş ve solunum güçlüğü çektiği belirtilen Çinli turistler İtalya'ya 25 ocakta gelerek aynı gün cruise gemisine bindi. Turistlerin İtalya'ya gelmeden önce Marsilya ve Barselona'da bulundukları belirtildi.
30 TÜRK YOLCU VAR
Geminin Türkiye yetkilisi Ercan Abitağaoğlu NTV'ye konuştu. Abitağaoğlu gemide 30 Türk yolcunun bulunduğunu aktardı. İlk bilgilere göre, gemideki Türkiyeli yolculardan sağlık durumu iyi. Türk yetkili, Çinli çifte test yapıldığını birkaç saate sonucun geleceğini söyledi.
GEMİNİN İÇİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER
Video Haberler
-
Taksi ücretlerine zam geldi!
-
'Kamunun parasını insafsızca harcamaktan utanmıyorsunuz'
-
Çaldığı küpeleri 'satmaya' çalışırken yakalandı
-
Trafik magandası dehşet saçtı
-
Emekli yurttaşın sözleri gündem oldu
-
Beşiktaş'ta ATM'de yangın
-
Esenyurt'ta 'taciz' iddiası ortalığı karıştırdı
-
'Ev almak artık hayal ötesi...'
-
Bağcılar'da balkon çöktü, işçi hayatını kaybetti
-
'Tüm bu işkencenin ardında iktidar var'
En Çok Okunan Haberler
-
KPSS soruşturmasında yeni gelişme
-
Müjdat Gezen kötü haberi duyurdu
-
'Birileri açığa çıkmaması için çırpınıyormuş...'
-
'Promosyon’ tartışmasında yeni adım
-
Kadro kıyağı haberine erişim engeli
-
Enginyurt'un koruması hakkında yeni gelişme
-
Zorla kolundan tutup, uçurumdan atladı!
-
Cemevi: 'Bilgimiz dışında'
-
Emeklilikte YAŞ’a takılan generalin perde arkası
-
Mehmet Ali Çelebi'den yeni açıklama