‘80 milletvekilimize el konmak isteniyor’

Temelli, 19 ilde sandıkların taşınması kararını eleştirdi, “Ne Erdoğan’a 400 vekil vereceğiz, ne de Erdoğan’ı cumhurbaşkanı, başkan yapacağız” dedi.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 23:06
Abone Ol google-news

HDP Eskişehir milletvekilli adayları Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıyla tanıtıldı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP’nin Türkiye’nin partisi olduğunu belirterek “Türkiye’nin adayları ile seçime gidiyoruz. Bizimki uzun bir yolculuktur. 40 yıldır mücadele veriyoruz Bugün de birçok arkadaşımız ya tutsak ya da evlerinden uzak yaşamak zorunda kalmıştır. Biz önümüzdeki seçimde barajı yıkarak hepsini özgürlüğüne kavuşturacağız” diye konuştu.

YSK’nin 24 Haziran seçimlerinde 19 ilde sandıkların taşınması yönünde aldığı kararı eleştiren Temelli, 16 Nisan referandumunda yaşananları anımsattı; “Hayır oyları kazanmışken, hile ve şaibe ile 800 bin oy yer değiştirildi. Evet kazandırıldı. Yine hile ve şike ile seçimi yüzde 51-52 ile kazandırmanın yolları aranıyor. HDP’nin 80 milletvekiline el konulmak isteniyor. Ne 400 vekil vereceği, ne de Erdoğan’ı başkan yapacağız” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler