"Abbas, Çin Devlet Başkanından İran'a yardım istedi

Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Çin Devlet Başkanı Hu Cintao'dan, nükleer programına karşı İran'a karşı sert yaptırımlara destek vermesini istediği iddia edildi.

Yayınlanma: 01.05.2010 - 11:21
Abone Ol google-news

İsrail gizli servisine yakınlığı ile bilinen Debka internet sitesinin gündeme getirdiği bu iddialar, Filistin basınında da yer buldu.

Debka'nın verdiği haberde, Abbas'ın talebinin Hu tarafından şaşkınlıkla karşılandığı, Abbas'ın yaptırımların konulmaması durumunda, Filistinlilerin savaşan tarafların arasında kalacağını ve bunun da çok sayıda Filistinlinin hayatına malolabileceğini söylediği savunuldu.

Abbas, Şanghay'daki Expo 2010 fuarının açılış galasından sonra bir araya geldi Hu'ya, birçok Arap ülkesinin ve Filistinlilerin çoğunluğunun, İran nükleer tehlikesi karşısında Batılı ülkeler ve İsrail ile aynı endişeyi taşıdığını belirtti, bunun tüm bölge için bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Abbas, İran veya müttefikleri Suriye, Hizbullah veya Hamas'tan bir füze saldırısı olması halinde, Filistin kentlerinin bu füzelere karşı herhangi bir savunma mekanizmasının bulunmadığını dile getirerek, ateş hattında kalacak binlerce Filistinlinin canından olacağını ifade etti.

Abbas, bu nedenle Çin Devlet Başkanından İran'a sert yaptırımlara karşı itirazlarından vazgeçmesini isterken, Orta Doğu'da bir çatışmayı önlemenin tek yolunun BM Güvenlik Konseyi'nden geçtiğini belirtti.

İsrailli bir heyet de geçen aylarda Çin'i yaptırımlara ikna etmeye gitmiş, ancak başarılı olamamıştı.

Debka'nın haberinde, Çin Devlet Başkanı'nın Abbas'ın talebine yanıtının ne olduğunun bilinmediği de kaydedildi. Abbas'ın argümanlarının, yaptırımlar olasılığını güçlendirdiği öne sürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler