ABD heyeti Ankara'da

ABD Kongresi'nden bir heyet, merkezi Washington'da bulunan Amerika Türk Koalisyonu'nun (TCA) sponsorluğunda Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Yayınlanma: 01.04.2010 - 08:04
Abone Ol google-news

Amerika Türk Koalisyonu (TCA) Başkanı Lincoln McCurdy'nin eşlik edeceği heyette, ABD Temsilciler Meclisindeki Türk Dostluk Grubu'nun Eşbaşkanı Kentucky milletvekili Ed Whitfield, Maryland milletvekili Donna Edwards, Türk Dostluk Grubu üyesi Virginia milletvekili Jim Moran ve Kongre'den üst düzey yetkililer bulunuyor.

TCA'nın açıklamasına göre, Türkiye'deki temasları çerçevesinde üst düzey hükümet yetkilileri, ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, sivil toplum ve iş dünyasının liderleriyle görüşmeler yapacak olan heyet bu akşam Hacettepe Üniversitesi tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk caz bölümünün açılışına katılacak.

McCurdy, yaptığı açıklamada, "TCA'nın, Türkiye ile ABD arasındaki uzun geçmişe sahip bağları, paylaştıkları kültürler ve değerler yoluyla güçlendirmeye verdikleri önemi" vurguladı.

"Hacettepe'deki etkinliğin, ABD ile Türkiye'yi birbirine bağlayan kültürel bağların, aralarındaki farklılıklardan daha güçlü olduğunu gösterdiğini" kaydeden McCurdy, "Bu ziyaretin, ABD yönetimi ve Dışişleri Bakanlığına, Türk-Amerikan ilişkilerinin dış politikamızda bir öncelik olması gerektiği mesajını vereceğini umuyorum. ABD yönetimini, iki ülke arasındaki görüş farklılıklarına çözüm bulmaya dönük diplomatik çabalarını sürdürmeye davet ediyoruz" dedi.

Hacettepe'deki etkinliğin, TCA'nın "Sanat Yoluyla Türk Amerikan Bağlantıları" serisinin bir devamı olduğu belirtilen açıklamada, bundan önceki faaliyetlerin ise, Türkiye'de hayatının 10 yılını geçiren Afrikalı Amerikalı yazar James Baldwin ve Atlantic Records'ın kurucusu, caz, blues ve Afrika-Amerika müziğini ABD ve dünyaya tanıtan ve ırkçılığa karşı duruş sergileyen Ahmet Ertegün üzerine yoğunlaştığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler