ABD ve Taliban'dan pazarlık: 'Uyuşturucu baronu serbest bırakılacak’ iddiası

Afganistan'da yönetimi ele geçiren cihatçı Taliban'ın ABD ile Mark Frerichs'in geri vermesi karşılığında uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Beşir Noorzai’yi serbest bırakacağı öne sürüldü.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 13:25
ABD ve Taliban'dan pazarlık: 'Uyuşturucu baronu serbest bırakılacak’ iddiası
Abone Ol google-news

Afganistan'da inşaat projelerinde çalışan Frerichs, Şubat 2020'de kaçırılmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz sene Frerichs'in akıbeti hakkında bilgi verenlere 5 milyon dolara kadar ödül teklif etmişti. ABD merkezli Newsweek dergisi tarafından konuyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

"AFGAN UYUŞTURUCU BARONU SERBEST BIRAKILACAK"

Haberde, Afganistan'da kaçırılan son Amerikalı rehine karşılığında, 'Afgan uyuşturucu baronu Beşir Noorzai’yi' serbest bırakacağı öne sürüldü. Newsweek’te yer alan haberde, Beşir Noorzai’nin diplomatik görüşmeler nedeniyle gittiği ABD’de Nisan 2005'te uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandığı hatırlatıldı. Haberde, New Hampshire'daki federal bir hapishanede müebbet hapis cezasını çektiği belirtildi.

GİZLİ GÖRÜŞME

Adının açıklanmasını istemeyen bir ABD hükümet yetkilisi Newsweek'e verdiği demeçte, "Frerichleri geri getirmenin yollarını keşfetmeye hevesliyiz" dedi. "Ancak bu keşifler, yakın zamana ait bir yaşam kanıtı almaya dayanıyor” dedi.

Geçtiğimiz gün, Washington Post gazetesi, CIA Direktörü William Burns'ün Kabil'de Taliban'ın liderlerinden Abdülgani Birader ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini yazmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler