"ABD veya İsrail'in İran'a saldırması delilik olur"

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, olası bir ABD ve İsrail saldırısının ''delilik'' olacağını belirtti.

Yayınlanma: 21.09.2010 - 10:36
Abone Ol google-news

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Washington ve Tel Aviv yönetimlerinin, İran'a yönelik askeri saldırı tehditlerini zaman zaman gündeme getirmelerini, ''ABD veya İsrail'in İran'a saldırması delilik olur'' şeklinde değerlendirdi.

İçinde bulundukları şartlardan dolayı ABD ve İsrail'in askeri saldırı tehditlerini hayata geçireceklerine ihtimal vermediklerini kaydeden Firuzabadi, ''İran gibi bir ülkeye savaş açmak akıl karı değil. Çünkü böyle bir durumda İran, onlara ağır kayıplar verdirecektir'' diye konuştu.

Bu arada Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmet Rıza Purdestan da ''Askeri saldırıya uğramaları halinde, düşmanlara güçlü bir cevap vereceklerini'' belirtti.

Kara Kuvvetlerinin her türlü operasyonu düzenlemeye hazır olduğunu vurgulayan Purdestan, ''olası bir saldırıda düşmanları yerine oturtacaklarını'' söyledi.

Purdestan, saldırıya cevaplarının, bölgeyle sınırlı kalmayacağını ifade etti.

ABD ve İsrail, İran'a yönelik askeri saldırı seçeneğini, gerektiğinde kullanılmak üzere masada tuttuklarını açıklamıştı.

Saldırı tehditlerini hayata geçirmemeleri konusunda bu ülkeleri uyaran İran, olası saldırıya tüm imkanlarını kullanarak cevap vereceğini belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler