AB'den ekonomik yaptırım uyarısı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye’de milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanmasına ilişkin “Ekonomik önlemler olarak neler yapabiliriz düşünelim” dedi. Türkiye ile ilişkilerin sürmesini isteyen Schulz, “Eğer ilişkiyi kesersek cezaevindekilere yardım edemeyiz” diye konuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Schulz’a “Elinden geleni ardına koymasın” sözleriyle yanıt verdi.

Yayınlanma: 13.11.2016 - 18:23
Abone Ol google-news
 
Muhalefete ve gazetecilere yönelik tutumu da eleştiren Schulz, ekonomik yaptırım seçeneğini gündeme getirdi. Schulz,” Türkiye’deki durumun devam etmesi halinde, Avrupa Birliği olarak ekonomik yaptırımlar dahil, bazı önlemleri düşünmek zorunda kalacağız. Yıl sonuna kadar Türkiye’nin de üye olduğu gümrük birliğinin reforme edilmesi gerekiyor. Muhalefet milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanmasının ardından gümrük birliğinin genişletilebileceğini düşünemiyorum” dedi.
 
Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmelerin ardından Ankara’yı cezalandırmakla tehdit edip ekonomik yaptırım işareti verdi. Schulz müzakereleri askıya almak yerine bazı ‘ekonomik önlemler’ alınabileceğini belirterek “Eğer biz Türkiye ile ilişkilerimizi kesersek, muhaliflere ve cezaevindekilere yardım etme imkânımız kalmaz. Bu yüzden ben Türkiye ile diyaloğun sürdürülmesinden yanayım. Ama AB olarak biz de ‘ekonomik önlemler olarak neler yapabiliriz’i düşünmeliyiz” dedi. Türkiye’nin de üyesi olduğu Gümrük Birliği’nde bu yılın sonunda reformlar olacağını söyleyen Schulz, “Ben, milletvekillerine ve gazetecilere yönelik gerçekleşen tutuklama dalgasından sonra Gümrük Birliği’nin genişletilebileceğini düşünemiyorum” dedi. İdam kararını yeniden uygulamaya koyması halinde Türkiye’nin kırmızı çizgiyi aşmış olacağına bir kez daha işaret eden Schulz “İşte o zaman AB ile müzakere süreci bitmiş olur” dedi.
 
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler