AB'den Güneydoğu ve PKK açıklaması

AB Komisyonu, Güneydoğu'daki terör operasyonlarıyla ilgili olarak, "Türk yetkililer, PKK ile sınırdaki diğer terör örgütlerinden kaynaklanan tehditler nedeniyle güçlüklerle karşı karşıya. Ancak müdahalenin belli bir kapsam içinde tutulması ve yerel nüfus üzerindeki etkilerinden kaçınılması hayati" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 23:27
Abone Ol google-news

AB Komisyonu'nun açıklamasında, tekrarlanan çağrılara rağmen Güneydoğu'da durumun kötüleşmeye devam ettiği belirtilerek, "Türk yetkililer, PKK ile sınırdaki diğer terör örgütlerinden kaynaklanan tehditler nedeniyle güçlüklerle karşı karşıya" denildi.

Müdahalenin belli bir kapsam içinde tutulması ve yerel nüfus üzerindeki etkilerinden kaçınılmasının hayati olduğu kaydedilen açıklamada, "Şiddetin daha da fazla tırmanmasını önlemek için tüm siyasi liderlere derhal ateşkes ve Kürt barış sürecine acilen geri dönülmesi çağrısı yapıyoruz. Son iki senede önemli bir gelişme yakalandı ve bu kaybedilmemeli. Süreç, çok sayıda can almaya devam eden sorunun çözümü için tek yol olmayı sürdürüyor. AB, olumlu bir sonuca ulaşılması için her zaman olduğu gibi tüm çabaları desteklemeye hazır" ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler