Abdullah Cömert davasında AYM'ye başvuru

Gezi Direnişi sırasında polis tarafından gaz bombası kapsülüyle başından vurularak öldürülen Abdullah Cömert davasında Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Yayınlanma: 02.01.2015 - 09:50
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi sırasında Antakya’da polis tarafından gaz bombası kapsülüyle başından vurularak öldürülen 22 yaşındaki Adbullah Cömert’in öldürülmesiyle ilgili davada polis memuru Ahmet Kuş’un yargılanması sürerken, emri veren polis amirleri ve araçta bulunan diğer polisler hakkında soruşturma izni verilmemesi üzerine Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Avukat Hatice Can, Cömert’in gaz bombası kapsülüyle vurulduğu beyaz şortland aracın şoförü Bayram Ali Şahince ve operatör olarak görev yapan Hacı Yusuf Avcı’nın aracı durdurup aracının yönünü Yıldız Sokak’a çevirerek araçta gazcı olarak görev yapan Ahmet Kuş’un, ölüme neden olan atışını kolaylaştırdığını vurgulayarak, “aynı kasıt altında davranmış oldukları halde” Şahince ve Avcı hakkında kamu davası açılmadığını belirtti. Can, araçta bununan Şahince ve Avcı ile emri veren polis amirleri hakkında kamu davası açılmayarak adil yargılamanın ihlal edildiğini bildirerek kamu davası açılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler