Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den WhatsApp açıklaması: "Çifte standarttır"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, WhatsApp'ın zorunlu güncellemesine ilişkin ''Farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır'' dedi.

Gül, Kişisel Verileri Koruma Kurumunda düzenlenen "28 Ocak Veri Koruma Günü Programı"nda, öğretmeni, polisi, hakimi, savcıyı, memuru, valiyi, kaymakamı, genci, yaşlıyı 83 milyonun şerefli, onurlu bir ferdi olarak görmenin, iktidarıyla muhalefetiyle herkesin boynunun borcu olduğunu vurguladı.
Ötekileştirmeden, "sözde ve özde" ayrımı, "makbul olan makbul olmayan vatandaş" ayrımı yapmadan herkesin kucaklanması gerektiğinin altını çizen Gül, insanın kişisel haklarını teminat altına almanın temel görevler arasında bulunduğunu dile getirdi.
Kişisel verilerin korunmasına yönelik yapılanları anlatan Gül, elektronik sistemlerde saklanan verilerin korunmasının önemine işaret etti.
Veri güvenliğini yabancı kaynaklarla sağlamanın sınır güvenliğini yabancı askerlere emanet etmek gibi olduğunu ifade eden Gül, "Siber vatan"ı korumak için veri güvenliği konusundaki yerli ve milli çalışmaların hızlandırıldığını aktardı.
WhatsApp'ın zorunlu güncelleme kararına da değinen Gül, "Son günlerde bir sosyal iletişim platformunun uygulamanın devamı için kişisel verileri kullanma, başka platforma aktarmaya rıza şartını getirdiğini görmekteyiz. Ancak Avrupa Birliği ülkelerine çifte tercih sunulması, farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır." ifadesini kullandı.
Video Haberler
-
Domuz sürüsü araçlara aldırış etmedi karşıya geçti
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Çekiçli adam dehşeti kamerada: Ortalık savaş alanı
-
Fare, yavrusunu kapan yılanla mücadele etti
-
Saldırıdan denize atlayarak kurtuldular
-
Şırnak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
-
Değeri 10 bin TL: Bir dakikada çaldı
-
Motosiklet ile bisikletin çarpıştığı kaza kamerada
-
Tarlasındaki çöpleri yakmak istedi, römork alev aldı
-
Karaismailoğlu'nun Marmaray yolculuğu gündem oldu
En Çok Okunan Haberler
-
Sigaraya dev zam
-
Memur zammı belli oldu!
-
Nevşin Mengü, Cem Küçük’ün 'kaset' tehdidini anlattı
-
'Artık bu şehirde yeri yoktur'
-
Demirören'e tarih verdi
-
İstanbul’da yasak kararı!
-
Trabzon’da da ‘cüppeli yürüyüş’
-
D. Kiev-Fenerbahçe maçını yönetecek hakem belli oldu!
-
Enflasyon 1998 yılından bu yana en yüksek seviyede!
-
'Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim'