Adalette çifte standarta isyan

Ali İsmail'i geri çeviren doktorun dosyası sessiz sedasız kapatılırken, Gezi'de katledilen Abdullah Cömert'in ağabeyine 2 ayrı dava açıldı.

Yayınlanma: 07.07.2014 - 22:56
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi’nde polislerin de aralarında bulunduğu eli sopalı kişilerce dövülen Ali İsmail Korkmaz’ın beyin kanamasını tespit edemeyen ve kas gevşetici yazarak geri gönderen Dr. Hasan Gülcü hakkında soruşturma sessiz sedasız kapatıldı. Gezi Direnişi’nde Hatay’da polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert hakkında ise 2 ayrı dava açıldı.

Eskişehir’de geçen yıl 2 Haziran’da Gezi Direnişi eylemleri sırasında bir grup polis ve sivil tarafından dövülün 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı tedavi için gittiği için Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde Dr. Hasan Gülcü tarafından “bir şeyin yok” denilerek eve gönderilmiş, ertesi gün geçirdiği beyin kanamasının ardından komaya girmiş ve 10 Temmuz’da yaşamını yitirmişti. Tepebaşı Kaymakamlığı doktor için soruşturma izin vermezken, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararıyla Gülcü hakkında soruşturma başlatıldı. Gülcü’nün bir kusurunun olup olmadığının belirlenmesi için Adli Top Kurumu’nu gönderildi. Adli Tıp 1. İhtisas Dairesi raporunda “Korkmaz’ın BBT’sine göre o esnada beyin kanamasının bulunmadığı, ilerleyen saatlerde oluşan beyin kanamasının öngörülemez ve önlenemez bir durumda olduğu, Dr. Gülcü’ye atfı kabil kusur olmadığı” savunuldu. Bu rapor üzerine Savcı Hasan Ali Erkan, Gülcü hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Korkmaz Ailesi’nin avukatı Özgür Özlem Öngel, karara Bilecek Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Ancak üst mahkeme de itirazı reddedince dosya kapanmış oldu.

Zafer Cömert’e 2 dava

Gezi Direnişi sırasında Antakya’da polisin gaz bombası kapsülüyle başından vurarak öldürdüğü 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert hakkında ise 2 ayrı dava açıldı. Kardeşi için yapılan eylemlere katıldığı için “toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet” suçundan dava açıldığını ve bu davanın 23 Eylül’de başlayacağını belirten Cömert, bu kez de hakkında “kamu malına zarar vermek suçundan” ikinci bir dava daha açıldığını, bunun da 30 Ekim’de görüleceğini söyledi. Cömert, “Kardeşimi öldürenleri yargılayamayanlar hıncını bizden çıkartmaya çalışıyorlar. Ne olursa olsun Abdullah için adalet mücadelesini sürdüreceğim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler