"Adana B.B. Meclisi'nin fesh edilmesi gerekir"

CHP'li merkez ilçe Yüreğir Belediyesi meclis üyesi Zeynel Mızrak, Adana Büyükşehir Belediye meclisinin feshi ve önümüzdeki günlerde yapılacak başkan vekili seçimlerinin iptal edilmesi amacıyla idare mahkemesine başvuruda bulundu.

Yayınlanma: 28.05.2010 - 12:24
Abone Ol google-news

CHP'li merkez ilçe Yüreğir Belediyesi meclis üyesi Zeynel Mızrak, nöbetçi idare mahkemesine başvuruda bulunmak üzere geldiği adliye binası önünde yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin, süresi içinde başkan vekili seçemediğini ve seçimi tekrarlama yetkisi bulunmadığını öne sürdü.

Mahmut Çelikcan'ın Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine ilişkin Adana 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itirazının, Adana Bölge İdare Mahkemesince reddedildiğini anımsatan Mızrak, şunları söyledi:
''5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 45'inci maddesinin son fıkrasının amir hükmüne göre Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 15 gün içinde yasal yeterliliğe sahip bir belediye başkanını seçemediği için geçersiz bir duruma düştü. Bu durumda Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin fesh edilmesi gerekir. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre, bu meclisin feshine neden olan iş ve eylemlere katıldıkları için merkez ilçe ilçe belediye başkanlıkları da düşmüştür.

Adana valimiz, meclisin feshi ve ilçe belediye başkanlıklarının düşürülmesiyle ilgili iş ve işlem yapmak üzere İçişleri Bakanlığına dosyayı göndermesi gerekirken, Adana Büyükşehir Belediye meclisinin 3 Haziranda tekrar başkan vekilliği seçimiyle ilgili süreci başlattı. Bu yasaya aykırıdır. Yasaya aykırı olan bu iş ve işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulmasıyla birlikte 3 Haziran'da yapılacak seçimin de iptali için dilekçemizi idare mahkemesine veriyoruz.''

Mızrak, daha sonra dilekçesini nöbetçi idare mahkemesine verdi. Mızrak, dün de Adana Valiliğine Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin feshi ve Mahmut Çelikcan'ın Yüreğir Belediye Başkanlığı görevinin düşürülmesi istemiyle Adana Valiliğine başvuruda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler