Afganistan, Pakistan ve Hindistan 7,5'lik depremle sarsıldı... 88 ölü

Afganistan'ın Hindukuş Dağları'nda meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Depremde en az 88 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 12:25
Abone Ol google-news

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün, Afganistan'ın başkenti Kabil'in 254 kilometre kuzeydoğusundaki Hindukuş Dağları olduğunu ve yerin 212,5 kilometre altında meydana geldiğini açıkladı.

ÖLÜ SAYISI 88'E YÜKSELDİ

Afganistan'ın kuzeydoğusunda meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem, Pakistan'ı da sarstı. Ülkenin kuzey bölgelerinden gelen bilgilere göre, binaların çökmesi sonucu ölü sayısı 88'e yükseldi, en az 400 kişi de yaralandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, depremin etkili olduğu kuzeydeki birçok bölgede telefonlara ulaşılamadığı ve ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu ifade ediliyor.

Başbakan Navaz Şerif bölgede tüm hastanelere ve yerleşim yerlerine gerekli yardımların götürülmesi talimatını verirken Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ölenler için büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Pakistan'ın kuzeyinde Keşmir bölgesinde 8 Ekim 2005 tarihinde 7.6 büyüklüğündeki depremde en az 75 bin kişi hayatını kaybetmiş, 200 bin kişi de yaralanmıştı.

Afganistan'da deprem - FOTOĞRAFLAR

Afganistan'da ise Kabil ve İslamabad'da halk panik halinde sokağa dökülürken, trafik kilitlendi. Çok sayıda kentte elektrikler kesildi.




Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin Afganistan ve Pakistan'a yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Afganistan'ın başkenti Kabil'in 254 kilometre kuzeydoğusundaki Hindukuş Dağları merkezli depremin yerin 212,5 kilometre altında meydana geldiğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler