Afrin'de dönüşümlü operasyon

Afrin operasyonunda Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât birimlerince belde merkezlerine girilmesine yönelik hazırlıklar ilerliyor.

Yayınlanma: 24.02.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nda (ZDH) yerleşim yerlerine yönelik kuşatma başladı. Bu aşamadan sonra bölgeye gönderilen Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) birimlerinin her an harekâta katılabileceğine dikkat çekiliyor. Yerleşim yerlerine yönelik harekâtla aynı anda komando birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin de kırsalda ilerlemesi bekleniyor.

bölgesinde bulunan JÖH ve PÖH birliklerinde kura ile belirlenen personel Gaziantep’e geldi. Ayrıca İzmir Bornova’daki Jandarma Komando Tugayı da büyük oranda bölgeye yerleşti. Gaziantep’de Jandarma ve Polis için kurulan Müşterek Harekât Merkezi’nden personelin sahadaki faaliyetlerinin yönlendirilmesi planlanıyor. Yerleşim yerlerindeki operasyonları sürdürecek JÖH ve PÖH’ler, ekip halinde dönüşümlü olarak görev yapacak. Afrin’deki çatışmalara ihtiyat olarak Foça’daki Deniz Piyade birliğinden de sevkiyat yapıldığı öğrenildi. Ayrıca YPG’nin çekildiği bölgeleri yoğun olarak mayınlaması ve patlayıcı tuzaklaması nedeniyle bu konuda TSK içinde en uzman birlik kolarak bilinen SAS ve SAT’çı bazı birimlerin de görevlendirildiği kaydedildi.

Raco ve Cinderes kuşatıldı

Afrin’de ilk başta belde merkezlerinin PYD/YPG’den alınması planlanıyor. Bu amaçla TSK birlikleri ile ÖSO güçleri son günlerde Kırıkhan’ın doğusundaki Raco ile Reyhanlı’nın kuzeydoğusundaki Cinderes’e yoğunlaştı. Çatışmalar sonucunda bu iki kasaba üç yönden kuşatıldı ve çevresindeki köyler ele geçirildi. Vadide bulunan ve düz bir arazi yapısına sahip Cinderes’in batı, kuzey ve

2 KÖY DAHA ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), 20 Ocak’ta Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 36. gününü geride bıraktı.Harekat kapsamında Cinderes’teki hedefler bombalanırken, Afrin’de Ebu Kab ve Hacılar köyünün alındığı belirtildi. 32 askerin şehit olduğu, 9 sivilin de hayatını kaybettiği harekâtın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, “Harekatın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından PKK/ KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait 782 hedef imha edilmiştir. Harekat kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az bin 931 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir” denildi.

güneyindeki köyler alındı. Kasaba, Baflor, Ağkale ve Hacılar köylerinden göz mesafesine girdi.

Ayrıca dağlık bölgede bulunan Raco kasabasının da batı, kuzey ve güneyindeki köylerin yanı sıra hâkim tepeler de kontrol altına alındı. Yine Hassa’nın doğusunda ve Türkiye sınırına yakın olan Şeyh Hadid kasabasına ise TSK ve ÖSO unsurları yalnızca kuzeyden yaklaşmış durumda. TSK ve ÖSO güçlerinin en uzak olduğu kasaba ise Şeran. Şeran kasabası Afrin ilçe merkezinin kuzey doğusundaki Bafelyun Dağı’nın meydanki baraj gölüne bakan yakasında bulunuyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler