Ağrı 5 dakikada 'kurtuldu'

Diyadin’de yaşanan olaylar dün Ağrı’nın kurtuluş törenlerine gölge düşürdü. Olağanüstü önlemlerin alındığı kent meydanındaki tören beş dakikada bitti.

Yayınlanma: 16.04.2015 - 10:54
Abone Ol google-news

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Diyadin’deki çatışma; 15 Nisan Ağrı’nın kurtuluşunun 97. yıldönümü kapsamında kentte yapılan törenlere de damgasını vurdu.

Kentteki meydanda yapılan törene halk katılmazken tören olağanüstü güvenlik önlemleri altında yaklaşık 5 dakika sürdü. Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Garnizon Komutanı, kamu çalışanları ve öğrencilerin katıldığı tören programı çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son buldu.

Yalnızca 5 dakika süren tören için meydana çıkan yolların tamamı polisler tarafından kapatılırken, meydanda polisler kalkan oluşturdu. Çatılarda özel hareket timlerinin yer aldığı törende geçen yılların aksine hiçbir konuşma yapılmaması dikkat çekti. Diyadin’de yaşanan olayların ardından Vali Işın’ın yoğun bir koruma ordusuyla törene katıldığı gözlendi.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık törene katılmazken, Ağrı Belediyesi adına törende bir meclis üyesi hazır bulundu. Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, töreni katılmaması konusunda “Ağrı’nın böyle şekli törenlere ihtiyacı yok. Neyin kurtuluşu bu? Önce kenti sefalet ve açlıktan kurtarın” dedi.

Sakık: İşaret vardı

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık Diyadin olayları için şöyle dedi: 30 Mart seçimlerinden bu yana Ağrı’da “provokasyon sinyalleri vardı. Eğer bu kenti kanatırlarsa Kürt coğrafyası kanar. Kente uçaklarla sürekli olarak askerlerin, özel timlerin ve polislerin gelmeye başladığını gördük. Demokratik siyasetin önünün açılması hedefiyle başlayan barış süreci kapsamında Ağrı’ya gelmesinin hükümeti rahatsız ettiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler