Ahmedinejad: Radikalizm bölge güvenliği için tehdittir

Ahmedinejad: Radikalizm bölge güvenliği için tehdittir

14.02.2009 14:32:00
Güncellenme:
Takip Et:
Ahmedinejad: Radikalizm bölge güvenliği için tehdittir

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bölge ülkelerinin güvenlik alanında işbirliği yapmalarının önemine işaret etti ve radikalizmin bölge güvenliği için tehdit olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran'ı ziyaret eden Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile yaptığı ortak basın toplantısında, bölge güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı tedbir alınması konularını görüştüklerini söyledi.

İki ülke ilişkilerini ''tarihi ve dostane'' olarak niteleyen Ahmedinejad, Türkmenistan ile ekonomik, ticaret, ulaştırma, enerji ve kültürel alanda işbirliğini artırma kararı aldıklarını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, ''Radikalizm, uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm, organize suç örgütleri, bölge ülkeleri için tehdit oluşturuyor. Bu tehditlerin bertaraf edilmesi için Türkmenistan ile işbirliği kararı aldık'' dedi.

Konuk Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov da, Türkmenistan-İran ilişkilerinin her alanda gelişmekte olduğunu söyledi. Türkmen lider, terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suç örgütleriyle mücadele konusunda İran tarafıyla önemli görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.