Ahmet Kaya hayat vermeye devam ediyor

Kaya'nın yüz, bacak ve kollarından sonra korneaları da Denizlili Cem Dağ'a nakledildi. Başarılı bir amaliyet geçiren tekstil işçisi doğuştan görme engelli Dağ, "Herkes organ naklinin ne kadar önemli olduğunu anlamalı" dedi.

Yayınlanma: 30.01.2012 - 09:23
Abone Ol google-news

Uşak'ta intihar girişimi sonrası hayatını kaybeden ve organları bağışlanarak yüzü, bacağı ve kolları iki kişiye nakledilen Ahmet Kay'nın (38) korneaları Denizlili Cem Dağ'a umut oldu.

Yaklaşık 2 hafta önce Uşak'ta trenin önüne atlayarak beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın organları ailenin kararıyla bağışlandı. Kaya'nın yüzü 19 yaşındaki Uğur Acar'a nakledilerek Türkiye'de bir ilke imza atılırken kolları ve sağ bacağı 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a takıldı.

Habertürk'ün haberine göre; Kaya'nın korneaları ise Denizlili tekstil işçisi Cem Dağ'a umut oldu. Daha önce iki kez nakil olmasına rağmen uyum sorunu nedeniyle sağlığına kavuşamayan Dağ, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kaya'dan alınan kornealarla başarılı bir ameliyat geçirdi.


Okulumu bile bitirmek zorunda kaldım
 

Organlarını Kızılay'a bağışladığını ifade eden Dağ, "Herkes organ naklinin ne kadar önemli olduğunu anlamalı. Doğuştan görme rahatsızlığım bulunuyordu ve ancak yüzde 5 görebiliyordum. Çok zor zamanlar geçirdim. Tek başıma hiç bir şey yapamıyordum. Okulumu bile bırakmak zorunda kaldım. Bundan sonra sağlığıma kavuşarak hayata umutla bakmak istiyorum. Ahmet Kaya'nın ailesine çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda Kaya'nın ailesiyle tanışmak isterim" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler