Aile hekimleri eylemde

Servisi- Aile hekimleri, çalışma ve nöbet saatlerini protesto etmek için, 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Tüm yurtta yapılan eylem kapsamında Adana’da 450 aile hekimi Sağlık Bakanlığı’nın yeni görevler yükleyerek çalışma ve nöbet saatlerini zorlaştırdığını savunarak aile sağlığı merkezlerine gitmezken, Mersin ve Sivas’ta da eylemler yapıldı.

Yayınlanma: 13.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Adana’da, Atatürk Parkı’nda toplanan aile hekimleri adına konuşan Adana Aile Hekimleri Derneği 2. Başkanı Kadir Tuncel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlığının başındaki adam çıkmış basına diyor ki, ‘Aile hekimleri zaten nöbet tutuyor’. İstanbul’da ortak olduğun hastanelerde nöbet tutuyorsa eğer engelle. Bugüne kadar özel merkezlerde nöbet tuttuğu için ceza almış, bir tane aile hekimi yoktur. Yalan söylüyor. Sabah açıklama yapmış. ‘3- 5 kişiler’ demiş. Her  olun” diye konuştu.

Mersin’de İstiklal Caddesi’ndeki Mersin Tabip Odası önünde toplanan Aile Hekimleri Derneği üyelerine Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen ve SES de destek verdi.

Sivas’ta da İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde yapılan eylemde, Türk Tabipler Derneği, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Türk Sağlık Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Sivas Aile Hekimleri Derneği katıldı.

 

Büyük miting bugün

Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto etmek için dün Türkiye genelinde iş bıraktı. Muayene için aile sağlığı merkezlerine gidenler geri dönmek zorunda kaldı. Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme katılımın yüzde 90’ın üzerinde olduğu bildirildi. Aile hekimleri bugün de Ankara’da “Aile Hekimliğine Sahip Çıkın” mitingi yapacak. Ankara’da Toros Sokok’ta buluşacak hekimler buradan Kolej Meydanı’na yüreyecek. Kolej Meydanı’ndaki miting saat 12.00’de başlayacak.

Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini dün İstanbul’da protesto etti. İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önündeki eyleme, Türk Sağlık Sendikası, İstanbul Tabipler Odası ve Türkiye Kamu Sendikası üyeleri de destek verdi. “Aile hekimliğime dokunma” emekçileri,“ Direne direne
kazanacağız”, “Haftalı çalışma hakkımız gasp edilemez” sloganları attı. Burada konuşan
İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkanı Esin Şener, aile hekimliğine acil servis müdahalesi yaptırılacağını belirtti. İstanbul Tabipler Odası’ndan Dr. Ayten İnan da “ASM çalışanlarının dinlenme hakkını elinden alan, tek taraflı sözleşme dayatan, iş güvencesi olmayan, ceza puanı ve para kesintileriyle kendine özel çağdaş köle çalışma düzenine karşı sessiz kalmayacağız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon