Akar'dan yaptırım yanıtı: Başka arayışlara girmek zorunda kalacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35'lerle ilgili yaptığı açıklamada "S-400 tedariki nedeniyle F-35 programı dışında bırakılmamız halinde başka arayışlara girmek zorunda kalacağız" dedi.

Yayınlanma: 11.12.2019 - 22:48
Akar'dan yaptırım yanıtı: Başka arayışlara girmek zorunda kalacağız
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuştu.

ABD ile yaşanan F-35 krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Akar, "S-400 tedariki nedeniyle haksız ve stratejik ortaklık ruhuna aykırı bir şekilde F-35 projesi dışında bırakılmamız halinde ihtiyacımızı karşılamak ic¸in doğal olarak başka arayış¸lara girmek zorunda kalacağız." dedi.

Akar ayrıca, "FETÖ temizlendikçe güçlenen silahlı kuvvetlerimiz, milletimizle bütünleşerek, bugün her zamankinden daha etkin, caydırıcı ve saygın bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir. Amacımız bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına izin vermemektir" dedi.

TASARI ONAYLANDI

ABD Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nda Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı, 18 evet oyuna karşı 4 hayır oyuyla kabul edildi.

'ABD’nin ulusal güvenliğini teşvik ve IŞİD'in canlanmasının önlenmesi' ismini taşıyan yasa tasarısı Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı operasyonu ile alakalı. Tasarıda, operasyon sebebiyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulanarak sevkiyatın durdurulması amaçlanıyor. Türkiye’ni Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri de tasarının diğer bölümünü kapsıyor.


ABD Senatosu 'Türkiye'ye yaptırım' tasarısını onayladı



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler