Akıncı’da S-400 hazırlığı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda ilk serisinin Türkiye’ye geleceğini açıkladığı S-400 hava savunma sisteminin ilk parçaları Ankara’daki Mürted Hava Üssü’ne getirilecek

Yayınlanma: 03.07.2019 - 23:50
Abone Ol google-news

Eski adı Akıncı olan, ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ismi “Mürted” olarak değiştirilen hava üssü, darbe girişimi sonrası “yedek meydan” statüsüne düşürülmüş ve bünyesindeki filo komutanlıkları lağvedilmişti. İlk S-400 malzemelerinin Mürted Hava Üssü’ne getirilmesinin ardından sistemin kuruluş süreci başlayacak. Sistemin kuruluşunun bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor. S-400’leri kullanacak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli mayıs ayında Rusya’ya eğitime gönderilmişti.

Öte yandan alınması durumunda Türki-ye’ye yaptırım uygulayacağını açıklayan ABD ile yapılan görüşmelerde S-400’lerin konuşlandırılacağı yer konusunun da gündeme geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Türk tarafının, S-400’leri ilk olarak Akdeniz kıyısında konuşlandırılmasının planlandığını ABD’ye ilettiği, ancak ABD’li yetkililerin böyle bir adımın Doğu Akdeniz’deki gerilimi artıracağını öne sürerek, konuşlandırmanın buraya yapılmasına itiraz ettiği belirtildi. S-400’lerin nereye konuşlandırabileceğiyle ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 16 Nisan’da ABD ziyaretinde konuşmuş, “S-400’ün görevi muhtemelen Ankara ve İstanbul’un savunması olacak” demişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon