AKOM'dan kar yağışı uyarısı

AKOM, bugün akşam saatlerinde başlayan ve perşembe gününe kadar sürecek kar yağışına karşı İstanbulluları uyardı.

Yayınlanma: 25.12.2018 - 17:24
Abone Ol google-news

<video:1180681>

Marmara Bölgesi dün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece arasında düşüş gösterdi. Yüksek kesimlerde ise hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düştü. Gün içinde İstanbul'da karla karışık yağış görüldü. 

<haber-yatay:1180799,1181308>

AKOM UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de İstanbulluları uyardı. AKOM kar yağışının yarın da süreceğini duyurdu. Soğuk ve yağışlı hava dalgasının perşembe gününe kadar süreceği belirtildi. AKOM, İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 5 santimetreye kadar çıkacağının öngörüldüğünü açıkladı. 

AKOM'den yapılan açıklamada, "İstanbul’un kuzey ve doğu bölgelerinde Perşembe sabah saatlerine kadar hafif şekilde etkili olması beklenen kar yağışının, şehir merkezinde 1-2 santimetre, yüksek bölgelerde ise 3-5 santimetre kar kalınlıkları oluşturabileceği öngörülmektedir. 

Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) yönetiminde İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 7 bin 083 personel, bin 357 araç, 53 vinç-kurtarıcı, köy yolları için 147 traktör vatandaşların hava koşullarına bağlı sorun yaşamaması için teyakkuzda bekliyor. Metrobüs güzergahında ise herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Ayrıca İtfaiye, Yol Bakım, Ulaşım, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Park Bahçeler, Çevre Koruma, Muhtarlıklar ve Gıda, Sağlık Daire Başkanlıkları, Beyaz Masa ve diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İSFALT, İGDAŞ, İSTAÇ, İSBAK, Metro İstanbul, Şehir Hatları temsilcileri AKOM'da görev başında.
Vatandaşlarımız, hava koşullarına bağlı oluşabilecek muhtemel sorunlara karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110'u arayabilir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler