AKP istifaları "siyasi" buldu

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, HSYK'da 4'ü asıl 3'ü yedek toplam 7 üyenin istifasını değerlendirirken, "Sayın Kadir Özbek ve arkadaşları Yargıtay başkanlığı için mi istifa etti" yorumunu yaptı.

Yayınlanma: 11.10.2010 - 14:23
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek'inde içinde olduğu istifaları değerlendirdi.

İstifaları, "siyasi yatırımı" olarak yorumlayan Bozdağ, "Çünkü Musa Tekin'in görev süresi beş gün sonra doluyor. Bu istifanın bir anlamı var mı" diye sordu. Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti:

"Kadir Özbek'in görev süresi 2 Aralık'ta doluyor. İki aydan az bir zaman var. Yedek üyelerin yedeklik sıfatlarından dolayı burada asıl üyelerin bulunmaması halinde katılmaları söz konusu. O nedenle; istifa edenlerin görev sürelerini değerlendirildiğinde, buda ileriye dönük bir yatırım olarak görünüyor."

Kadir Özbek ve arkadaşlarının istifasını, Özbek'in Yargıtay başkanlığına aday olacağı söylentilerini de güçlendirdiğini öne süren Bozdağ, "Kadir Özbek görev süresi boyunca siyasi tartışmaların ve siyasi eleştirilerin odağı olmuştur. Bu nedenle istifaları da hayırlı olmuştur" diye konuştu. Bozdağ şunları söyledi:

"Beş gün sonra 16 Ekim'de görev süresi dolacak Musa Tekin ile yaklaşık iki aydan az bir süre sonra görev süresi dolacak Kadir Özbek'in, istifalarının ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Buna rağmen, şu soruya da sormadan edemiyorum. Sayın Kadir Özbek ve arkadaşları Yargıtay Başkanlığı için mi istifa etti? Eğer böyle bir yatırım amacıyla istifa etmediyse ve şimdiden Yargıtay başkanlığı ve başkaca bir göreve talip olmayacağına dair bir açıklama yapacak mı, yapmayı düşünüyor mu?"

Bozdağ, Özbek tarafından böyle bir açıklamanın yapılmadığı takdirde, istifaların "geleceğe yatırım" olarak yorumlanacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler