AKP referandum stratejisini belirliyor

AKP, referandum sürecinde Anayasa değişikliğini kamuoyuna nasıl bir stratejiyle anlatılacağını belirlemek üzere toplanıyor...

Yayınlanma: 20.05.2010 - 14:02
Abone Ol google-news

Milletvekilleri, MKYK üyeleri, İl başkanları, kadın ve gençlik kollarından oluşacak toplantıda Anayasa değişikliğinin kamuoyuna anlatımı sırasında, "ortak bir dil kullanımı" konusu değerlendirilecek.

Ankara Rixos Otel'de yarın gerçekleşecek toplantıya, AKP tam kadro katılacak. Başbakan Erdoğan'ın sunuş konuşmasıyla başlayacak toplantı daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

AKP yönetimi, milletvekillerinin yarınki toplantıya katılmasını isterken, varsa programlarını ertelemesini de istedi.

Toplantıda, 28 maddelik Anayasa paketinin içeriği hakkında bilgi verilecek. Anayasa'yı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullan Ergin ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ anlatacak. Anayasa ile ilgili soruların da yanıtlanacağı toplantıda, referandum sürecinde kamuoyuna Anayasa'yı anlatırken, "ortak bir dil" kullanımı konusunda strateji belirlenecek. Anayasa'nın kamuoyuna nasıl anlatılacağı konusunda Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik bilgi verecek.
 

Türkiye buluşmaları

Genel Başkan Yardımcıları, grup Başkanvekilleri ve bakanlardan oluşacak ekip, "Türkiye Buluşmaları" adı altında Anayasa değişikliğini anlatacak. 25-30 kişiden oluşan ekip, Türkiye Buluşmaları adı altında yapılan salon toplantıları 13 Haziran'a kadar devam edecek. 81 il ve 71 ilçede gerçekleşen toplantılara sivil toplum örgütlerinin yanı sıra kanaat önderlerinin katıldığı Türkiye Buluşmalarında, dış politika ve ekonomiye ilişkin konular da değerlendirilecek.

YSK'nin, referandum süresini 120 gün olarak açıklamasının ardından, Anayasa değişikliğini anlatmak için hazırlanan kitapçık ta şimdilik bekleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler