AKP sıfırlıyor!..

AKP mitinginde tam anlamıyla 12 Eylül sıkıyönetim dönemi yaşandı, 25 genç gözaltına alındı.

Yayınlanma: 02.03.2014 - 23:02
Abone Ol google-news

Türkiye’nin en aydınlık kentlerinden Muğla, AKP’nin mitingiyle tam anlamıyla 12 Eylül sıkıyönetim dönemini yaşadı. 9 ana cadde, 16 sokak kapatıldı.12 Eylül dönemini yaşayanlar, Evren’in mitinginde bile böylesine olağanüstü yasakların olmadığını söylüyor. TKP ve TGB’li gençler, eylem yapma olasılıklarından ötürü gözaltına alınıyor. Daha miting başlamadı, ama 25 genç gözaltında. Kapatılan sokaklar nedeniyle insanlar evlerine bile sokulmuyor. Bu olağanüstü güvenlik önlemleri neden? Neden Muğla sokaklarında Van, Mardin, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Urfa’dan getirilen çevik kuvvet görev yapıyor? Yerel basın kaynaklarına göre havayoluyla dışardan getirilen polis sayısı, bini aşkın. Bu korku, kaygı neden? Bir gerekçesi sanırım Yatağan Termik Santralı’nda özelleştirmeye direnen işçiler olmalı. Bu işçilerin Erdoğan’ın mitingine alınmaması için Yatağan çıkışından başlayarak yollar kesildi. Ancak direnişlerini ülke genelinde duyuran işçiler, çeşitli yollarla, köşe kapmaca oynayarak kent merkezine ulaşıp, tepkilerini gösterdi. Dağıttıkları bildirilerde ekmek teknelerini yandaş müteahhitlere peşkeş çektirmeyeceklerini duyurdular.

Yolsuzluk tapelerinde, oluşturulan havuzlarda adları geçen yandaş holdinglere, termik santralları yedirmeyeceklerini vurguladılar. Muğlalıların mitinge ilgisi çok düşük. Çoğunlukla kırsal kesimden gelenler göze çarpıyor

. Başbakan Erdoğan geldiğinde kalabalık, 10 bin var yok. Ancak alana konulan dev ekrana bakılırsa 30-40 bin kişilik bir algı yaratılıyor. Tabii ki televizyonlardan da öyle Muğla eski garaj alanı AKP’lileri sevindiremiyor. Zaten bölgedeki yarış CHP-MHP arasında. Yolsuzluk savları önemli bir etken, çünkü seçim sonuçlarına yönelik konuşmalarda gündemin ilk sırasında yer alıyor. “Yetti gayri” diyenler çok. AKP’den özellikle MHP’ye önemli oy kayışı olacağı savunuluyor. Erdoğan konuşmasında artık ezberlediğimiz konulara değindi yine... Önceki gün Denizli’de sülüne benzettiği cemaate yüklendi özellikle. Coşku derseniz, eh işte... “AKP’yi Muğla’da ne bekliyor?” derseniz, “sıfırlama” durumu hani!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler