AKP'den korkunç saldırıya ilk yorumlar: Erdoğan...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li yöneticiye düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 04.11.2014 - 12:56
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'den ayrılışı sırasında HDP Meclis Üyesi Ahmet Karataş'a yönelik bıçaklı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Hiçbir gerekçe herhangi bir siyasetçiye, vatandaşa yapılan bu saldırıyı mazur gösteremez" dedi.

HDP'nin 'hedef gösterildik' şeklindeki açıklamalarına ilişkin Başbakan Davutoğlu, "Burada hedef gösterme diye bir şey söz konusu değildir. Benim dün yaptığım açıklama da gayet berrak, açık bir ifadeyle yapılmıştır. Bizim için bütün siyasi partiler muhataptır. Ama her siyasi partinin de asli görevi, barışçıl bir dil kullanmasıdır" dedi.

Davutoğlu, "Ben her şeyden önce bütün şiddet olaylarını açık bir şekilde kınadığım gibi bu şiddet olayını da kınıyorum. Hiçbir gerekçe herhangi bir siyasetçiye, vatandaşa yapılan bu saldırıyı mazur gösteremez" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN SÖZLERİYLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ YANLIŞ"

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı.

Şiddetle bir yere varılamayacağını herkesin bildiğini, saldırganın en kısa sürede yakalanarak hak ettiği cezayı alması için gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Aydemir, bu saldırıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleriyle ilişkilendirmenin yanlış olduğunu belirtti.

Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün söylemlerinin 77 milyonu birleştiren söylemler olduğunu söyleyerek, "Ancak birileri, birilerini sokağa dökmek isterse, eline molotof alıp da... Her türlü tahrike rağmen, 77 milyonu birleştiren söylemler duyacaksınız. Biz de sizin peçe takanları, molotof atanları kınamanızı istiyoruz. Bu ülkeyi kimse kan gölüne çeviremez, buna müsaade etmeyiz, bunun teminatı da biziz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler