AKP'den Libya açıklaması: 'TSK tarafından eğitim verilecek'

AKP Sözcüsü Çelik, "(Libya'da) Meşru yapıyı korumak ve hukuk içerisinde hareket etmek isteyen unsurlara Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitim verilecektir" dedi.

Yayınlanma: 06.01.2020 - 19:31
AKP'den Libya açıklaması: 'TSK tarafından eğitim verilecek'
Abone Ol google-news

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası basın toplantısı düzenledi. Çelik'in açıklamalarından satır başları;

ŞEHİT CENAZELERİNE KATILIM

Devletimiz şehidimizi son yolculuğuna uğurlamıştır. Bütün şehitlerimize devlet olarak aynı tören uygulanmaktadır. Bir farklılık yoktur. Milletimiz şehidimizin nereden kaldırılmasını istiyorsa buna saygı duyarak usullere göre gerçekleştirilir.

KADINA ŞİDDET

-Kadına şiddet konusunda 75 maddelik bir eylem olanı ortaya konuldu.

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

-Kasım Süleymani'nin öldürülmesi Ortadoğu denklemini etkileyecek sonuçlar doğuracak. Karşılıklı tehdişt dili her geçen gün tırmanıyor.

LİBYA ANLAŞMASI

2015 yılında Fas'ta gerçekleştirilen görüşme sürecinde Libya ile anlaşma imzalanmıştı. Libya'daki Saraç hükümeti BM kararına dayanan meşru hükümettir. Hafter'e bağlı güçler çözüm çabalarına destek vermiyor. Libya'nın toprak bütünlüğü Türkiye için elzemdir."Ateşkesin sağlamasına yönelik katkı için orada bulunacağız. 

-Ateşkesin ve istikrarın sağlanması için hem diplomatik hem sahadaki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Meşru hükümetin daveti üzerine bulunuyoruz. Biz meşru bir hükümeti desteklemek üzere oradayız. Kimse ile çatışmak üzere orada değiliz.

-(Libya'da) Meşru yapıyı korumak ve hukuk içerisinde hareket etmek isteyen unsurlara Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitim verilecektir

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Burada kesin olan şöyle bir şey: Kanal İstanbul, Montrö Boğazlar Sözleşmesiyle çelişmiyor. Bu proje tamamlandıktan sonra da Boğazlar gemi trafiğine açık olmaya devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler