AKP’li Metiner’den vahim sözler: İşkenceye inceleme yok

TBMM Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı AKP’li Mehmet Metiner, gazeteduvar. com’a yaptığı açıklamada “‘FETÖ’cü tutukluları ziyaret etmeyeceklerini, onlarla ilgili kötü muamele ve işkence iddialarıyla ilgili inceleme ve araştırma yapmayacaklarını” söyledi.

Yayınlanma: 03.10.2016 - 05:43
Abone Ol google-news

TBMM Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı AKP’li Mehmet Metiner’in önceki gün yaptığı ‘15 Temmuz darbe girişiminden sonra cezaevlerinden gelen kötü muamele ve işkence iddialarıyla ilgili inceleme yapmayacakları’ açıklaması tepki çekti. Cumhuriyet’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, böyle bir kişinin Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı olmasının Meclis için hakaret ve şanssızlık olduğunu söyledi. Cezaevi komisyonunun adı üzerinde olduğunu belirten Ağbaba, “Bu komisyonun görevi cezaevindeki koşulları, şartları incelemektedir. Bu yapılırken de kimsenin dinine, diline, ırkına, siyasi görüşüne, toplumsal statüsüne, işlediği suça bakılmaz, sorulmaz da. Bunu sormak etik ve ahlaki değildir” dedi.

Metiner ne demişti?

AKP’li Metiner, FETÖ operasyonlarında tutuklananlarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ifade ederek, ‘FETÖ’cü tutukluları ziyaret etmeyeceklerini ve işkence iddialarıyla ilgili inceleme yapmayacaklarını’ açıklamıştı. Metiner, işkence iddialarını gündeme getiren CHP’yi de eleştirerek “Hiç kimse FETÖ’cü teröristler üzerinden siyasi propaganda yapmaya kalkmasın. Onlar mağdur edilen değil, mağdur edenlerdir” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler