AKP'liler Yalova'da birbirine girdi!

30 Mart’ta kazandığı Çankırı Şabanözü ve Bayburt Aydıntepe ilçelerini de MHP’ye kaptıran AKP’demoraller bozuldu. Yalova’da sonuçların kesinleşmesinin ardından AKP il binası karıştı, partililerin kavgasını polis ayırmakta güçlük çekti.

Yayınlanma: 01.06.2014 - 21:59
Abone Ol google-news

Yalova’da 1453 adlı AKP’li grup, oy sayımları sırasında okullara saldırdı. Bitlis Güroymak’ta BDP, AKP’ye 1180 oy fark atınca elektrikler kesildi. Niğde’nin Bağlama beldesinde ise taşlı sopalı seçim kavgasını jandarma havaya ateş açarak durdurdu. Ağrı’da Sırrı Sakık’ın kazanmasının anrdından Doğubeyaszıt’ta ise yüzleri maskeli bir grup Emniyet Amirliği ve Uluyol Karakolu’na taşılı saldırıda bulundu.

Yalova’da oy verme işlemi devam ederken Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde okul bahçesinin dışında AKP ve CHP’liler arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. 15-20 kişinin karıştığı kavgaya müdahale eden polis, 3 kişi gözaltına aldı. Zübeyde Hanım İlkokulu’nda, 1104 numaralı sandık için bulundurulan iki mühürden biri, 9 seçmenin oylarını kullanmasının ardından kayboldu. Sandık görevlilerinin durumu fark etmesinden sonra oy kullanma işlemlerine diğer mühürle devam edildi. Yalova’da oy sayımlarının sürdüğü sırada ise saat 18.10’da İstanbul Kasımpaşa’dan geldikleri belirtilen ve yakalarında AKP rozeti bulunan 300 kişilik grup, oy kullanılan okullarda adete terör estirdi. Fatih Sultan Mehmet Lisesi, Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu, Zübeyde Hanım İlkokulu ve Ticaret Meslek Lisesi’nde, 1453 adlı grup, sandık görevlilerine, okul sorumlularına küfür ve hakaretlerde bulundu.

Fatih Sultan Mehmet Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi’nde görevlilere sopa ve palalarla saldırdığı belirtilen grup üyeleri, Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu ve Zübeyde Hanım İlkokulu’nu da basarak sandık görevlilerine küfür ve hakaret etti. Grup üyeleri, fotoğraf çekmeyeçalışan gazetecilerin de etrafını çevirip “Fotoğraf çeken buradan çıkamaz” diyerek tehdit etti. Olay sırasında gruptan 4 kişi gözaltına alınarak Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. AKP’liler birbirine girdi Yalova’da seçimi 228 oy farkla kaybeden AKP’de büyük bir moral bozukluğu yaşandı. CHP’nin seçimi kazanmasının kesinleşmesi sonrası AKP Yalova il binasında partililer arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine, binaya polis geldi. Polis, AKP’lileri ayırmakta güçlük çekti.

Taşlı sopalı kavga 30 Mart öncesinde CHP’nin adayı Muammer Afşar’ın 570, MHP’nin adayı Murat Karakuzu’nun 568 oy aldığı Niğde merkeze bağlı Bağlama beldesindeki seçimler MHP’nin itirazı üzerine dün yenilendi. Bağlama Ortaokulu’nda son sandıktaki oylar sayıldığı sırada okul bahçesinde bekleyen CHP ve MHP’liler arasında kavga çıktı. Jandarma ekipleri, taş ve sopaların kullanıldığı kavgayı önlemek için havaya ateş açtı. 1 kişi gözaltına alındı. Kedi mi?.. Bitlis’in Güroymak ilçesinde seçimi BDP’nin adayı Emin Özkan kazandı. İlçe Seçim Kurulu’nda tutanaklar kontrol edilirken, 30 Mart seçimlerinde olduğu gibi ilçenin büyük bölümünde elektrikler kesildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler