AKP'nin restine AB'den sert yanıt: Donduralım

Gazetemize ve HDP'ye yönelik operasyonların ardından AB ile Türkiye arasında başlayan gerilim tırmanıyor. AB’nin “Türkiye’nin AB sürecini gözden geçirmeliyiz” açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nihai kararınızı verin” diyerek rest çekti.

Yayınlanma: 09.11.2016 - 21:05
Abone Ol google-news

Gazetemize yönelik operasyonun ardından HDP milletvekillerinin tutuklanmasıyla AB ile Türkiye arasında başlayan gerilim tırmanıyor.

AB’den peş peşe gelen “Türkiye’nin AB sürecini gözden geçirmeliyiz” açıklamalarının ve AB Konseyi’nin 6 maddelik deklerasyonunun ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama “Türkiye söz konusu olunca terörizmi silahlı mücadele şeklinde yansıtan kararlara imza atan AB, Türk milleti nezdinde terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir” denildi.

Erdoğan’dan çıkış

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB’ye “Geç kaldınız ya! Hadi bir an önce gözden geçirin. Ama gözden 

geçirdiğiniz zaman ertelemeyin nihai kararınızı verin” diye yanıt verdi.

Piri: Dondurulsun

AB’nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, yarınki sürpriz Türkiye ziyaretinde hükümet, STK’ler ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşecek.Türkiye’nin tepkileri üzerine AP Türkiye raportörü Kati Piri, dün Brüksel’de yaptığı açıklamada “Ankara’daki hükümet, yaptıklarıyla Avrupa Birliği’ne kapıları kapatıyor. Hukukun üstünlüğü ve insan hakları yoluna dönene kadar AB’nin Türkiye ile üyelik görüşmelerini hemen dondurması gerek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler