AKP’ye koşulsuz destek!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceğini anımsatarak, bu iller dışındaki illerde de ‘ortak aday’lara yeşil ışık yaktı.

Yayınlanma: 25.11.2018 - 22:36
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Zillet İttifakı bu büyükşehirler dışında ortak aday çıkardığı her yerde de Cumhur ittifakı’nın gereği her neyse onu yapacağız, onun yanında olacağız” dedi. Bahçeli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili kararı veren AİHM için de “AİHM, ihanet mahkemesi” ifadesini kullandı. Bahçeli, partisinin “İl ve Belediye Başkanları Toplantısı”nın kapanışında yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

-Altın vuruşu yapacaklar: Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalinin güvencesi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Bunu sağlayacak siyasi imkân ve irade ise Cumhur İttifakı’dır. Buna karşılık Türkiye’nin önüne hendek kazan, sandıktan umudunu kesip sokağa oynayan, demokrasi dışı arayışlara gülücükler saçan bir blok vardır ki, bütün melun niyet ve eylemleriyle ortadadır. Bir yanda cumhurun huzur ve güvenliği için kurulmuş bir ittifak duruyorken, diğer yanda cumhurun kaos ve kargaşaya düşmesi için el ovuşturan ihanet ve ihtilaf oluşumu pusudadır. Zafer cumhurun olmaz ise, zillet altın vuruşunu yapacak, öldürücü darbeyi indirecektir.

-İhanet mahkemesi: CHP ile İP kaos bekçiliğine soyunmuşlardır. Yandaş ve yardımcıları HDP, PKK’yi belediyelere tekrar taşıma amacındadır. Oyun bellidir, kirli oyuncular açıktadır. AİHM skandal bir karara imza atmıştır. Tescilli bir bölücünün siyasi nedenlerle cezaevine sokulduğu iddia edilmiştir. Demirtaş’ı adeta mağdur ve hakkı yenmiş birisi gibi göstermek ayıptır, ahlaksızlıktır, hukuksuzluktur. AİHM, ihanet mahkemesi olmaktan başka bir işe yaramamıştır.

-31 Mart dönüm noktası: Biz 31 Mart’ı Türkiye’nin beka mücadelesi açısından dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz. Cumhur İttifakı’nda bir ara sorun çıkaran gelgitleri kenara bıraktık. Yanlış anlamaları, maksadını aşan söz ve değerlendirmeleri milli beka için yok saydık. İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarımızı göstermeyeceğiz. Bu illerde Adalet ve Kalkınma Partisi kimi isterse, kimi dilerse aday çıkarabilir. Biz müsterih bir vicdanla ve önşartsız destekleyeceğiz. Zillet ittifakı bu büyükşehirler dışında ortak aday çıkardığı her yerde de Cumhur İttifakı’nın gereği her neyse onu yapacağız, onun yanında olacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler