Akşener savcılığa bilgi verdi: Kamp varsa devlet bunları tespit edebilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğu” iddiasıyla ilgili soruşturma açan ve bilgisine başvuran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na değerlendirme yaptı.

Yayınlanma: 18.01.2018 - 23:11
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğu” iddiasıyla ilgili soruşturma açan ve bilgisine başvuran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı değerlendirmede, “şu andaki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Demokrat Parti’nin eski genel başkanı olması nedeniyle, kendisine ona iletilmek üzere zaman zaman bilgi verildiğini” söyledi. Akşener, “İsmini açıklayamayacağım birisi Tokat kırsalında sivil şahıslara silahlı eğitim verildiği iddiasıyla bana fotoğraflar gösterdi” dedi.

Akşener, şu bilgileri savcılıkla paylaştı: “Tokat ve Konya illerinde nerede ve kimler tarafından ve kimlere silahlı eğitim verildiği konusunda somut bilgiye sahip değilim. Yer olarak bana fotoğrafları gösteren ve ismini açıklayamayacağım kişi Tokat ve Konya kırsalı olarak söyledi. Hangi ilçe sınırları içerisinde olduğunu bilmiyorum. Türkiye’nin başka hangi ili ve ilçesinde, nerede, kimler tarafından ve hangi sivil vatandaşlara kurulan kamplarda silahlı eğitim verildiğine dair bende somut bir bilgi yoktur. Yapılacak araştırma ile bu şekilde kamplar olup olmadığının devletin imkânlarıyla araştırılarak tespit edilmesi mümkündür. Ben önemli bir konuyu ve duyumu kamuoyuna mal olması bakımından basınla paylaştım ve hükümete böyle bir hususun olup olmadığını sordum. Devletimizin gereğini yapacağından şüphem yoktur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon