Akşener'den AKP'ye TİKA ve AFAD suçlaması: Üzerini örtmek istiyorlar

Yıldırım ve Erdoğan’ın TİKA ve AFAD’ı kapatacağı iddialarına karşılık veren Akşener, ‘İki kurumun yaptığı harcamaların üzerini örtmek istiyorlar’ dedi.

Yayınlanma: 12.06.2018 - 22:38
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında dün Malatya’da Emeksiz Meydanı’na miting yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisi hakkındaki sözlerine yanıt veren Akşener şöyle konuştu: “Sayın Binali Yıldırım durup dururken beni TİKA’yı kapatmakla suçladı. Sayın Erdoğan da TİKA’yı, AFAD’ı kapatacağımı söyledi. Bu ikisini kapatacağım demedim. Sadece bütün devlet kurumlarını inceleyeceğiz dedik. Niye bunlar hopladı anlayamamıştım ama iki tane sebebi var. Birincisi ben milliyetçiyim, milliyetçilerin gözünde beni zor durumda bırakmak. İkincisi TİKA ve AFAD’ın yapığı harcamaların üzerini örtmek.”

Akşener, kendisine yönelik FETÖ eleştirileri üzerine de Başbakan Yıldırım’a seslendi: “Sayın Binali Yıldırm beyefendi milletimin dışında bugüne kadar bana talimat vermeye kalkışan şahıs anasının karnından doğmadı. Tankların karşısında 28 Şubat’ta durmuş birisi olarak, sizin çöp kamyonlarınız mı beni durduracak? Muhterem kardeşim sen Başbakan’sın, bu ülkenin ciddiyetini iki paralık ettiniz. Yerinden iftira edeceğine, bunu Erdoğan için de söylüyorum, eğer FETÖ bana terör örgütü talimat vermişse gerekeni yapmalısın. Bu memleketin Başbakan’ı boş boş konuşmaz, iftira etmez, yalan söylemez. Yalan ve iftirayı bir meslek haline getirdiniz. İşte Malatya’dayım. Şurada duruyorum, dokunulmazlığım yok, gereğini yap, gel tutukla varsa bir iltisağım. Ama yapmıyorsan, yapamıyorsan iftira ediyorsun demektir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler