AKUT Başkanı Nasuh Mahruki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Nasuh Mahruki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 24.10.2016 - 13:37
Abone Ol google-news

<video:620606>

CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal Mahruki'ye destek olmak için adliyeye geldi 

AKUT Başkanı ve yazar Nasuh Mahruki bir televizyon programında, "Devran dönecek, hükümet vatana ihanetten yargılanacak" demişti. ‘Cumhurbaşkanına tehdit’ iddiasıyla tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Mahruki, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Nasuh Mahruki bugün avukatıyla İstanbul Adliyesi'ne geldi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu savcısı Murat İnam tarafından ifadesi alınan Mahruki'nin "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanması talep edildi. Nasuh Mahruki mahkemeye sevk edilmesinin ardından bir süre adliyenin polis merkezinde bekletildi. Mahruki, polis tarafından nöbetçi mahkemeye götürülürken basın mensuplarına açıklama yaptı. Mahruki'ye destek için eşi de adliyeye geldi. Mahruki, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanacak.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Nasuh Mahruki, tutuklama talebiyle mahkrmeye sevk edilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Suçlamalarla ilgili ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine Mahruki, "Son derece saçma. 'Devran değişecek' diye bir kelime kullandım diye FETÖ'cü ağzıyla savcı niyet okuma yapıp beni yukarı mahkemeye yolladı. Devran değişecek FETÖ'cülerin kodu mu sanki ben nereden bileyim? Günlük kullanımda kullanılan bir şey. Sonuçta bu hukuksuzluk döneminde yaşadığımızı bütün Türkiye, bütün dünya biliyor zaten. Benim de burada kastım sonuçta bu hukuksuz dönem değişecek. Evrensel hukuk ilkelerini Türkiye geri dönecek ve o zamanda haklı haksız, suçlu suçsuz ayrımı yapılacak anlamında söyledim. Ama sayın savcı sanki bunu FETÖ'cü ağzıyla kullanılan bir kelime olduğunu söyledi. Yani normalde ben savunmamı yaptım, orası 'tamam' dedi ama şu lafı söylemeseydiniz dedi, 'devran değişecek'. Dedim 'ne alakası var ki?' Mahalle ağzı sonuçta. Devir değişecek, devran değişecek, düzen değişecek sonuçta Türkiye'de hukuksuz bir düzen olduğunu herkes biliyor. Şu zaten (kendini göstererek) ta kendisi bu hukuksuzluğun. Onu işaret ettim aslında. Savcı, tutuklanmam talebiyle mahkemeye sevk etti" diye konuştu.

TWİTTER'DAN DUYURDU 

Mahruki, hakkındaki tutuklama talebini Twitter'dan duyurdu. Mahruki, attığı tweetlerde şu ifadeleri kullandı:

Savcı Cumhurbaşkanı'na tehdit iddiasında 'devran değişecek' sözüme takılıp FETÖ'cü ağzı diye tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. PES!

Yargının normalleşeceğini kast ettiğim ve Savcı'ya izah ettiğim halde 'devran değişecek' dedim diye Sulh Ceza Hakimliğinden tutuklama istedi.

Nasuh Mahruki'ye tutuklama talebine Metin Feyzioğlun'dan sert tepki

Nasuh Mahruki, için, 5 Ekim 2016'da, Kanal A'da katıldığı programda “Adaların Yunanistan'a Lozan'la verilmediğini, o anlaşmaların daha önce yapıldığını, ancak AKP hükümetlerinin 2004'ten bu yana 17 adamızı Yunanistan'a terk ettiğini ve bu suçun vatana ihanet suçu olduğunu ve bu suça bulaşan Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanları'nın yargılanacağını” söylemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

CHP'li Ağbaba'dan Nasuh Mahruki'ye tutuklama talebine sert tepki

Mahruki'den 'Saray' iddiası... AKUT'u anonsçu tehdit etmiş


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler