Akyürek görevinden alındı

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek görevinden alındı. Akyürek, Trabzon'daki rahip Santora davası ve Hırant Dink'in öldürülmesi davasıyla gündeme gelmişti. Akyürek'in yerine Hüseyin Namal getirildi.

Yayınlanma: 16.10.2009 - 13:48
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzalı talimatıyla yaklaşık 3,5 yıldır görevini yürüten Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İstihbarat Daire Başkanlığı görevinden alınarak, Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Başkanlığı'na Merkez Emniyet Müdürü olarak atandı.

Daha önce de Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Akyürek, 8 Mayıs 2006 tarihinde çıkarılan kararname ile bu göreve getirilmişti.


"Görevini ifa etti"

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in görevden alınmasıyla ilgili ''Arkadaşımız görevini ifa etti. Bir değişikliktir, nöbet değişimidir. Yapıldı, hayırlı olsun'' dedi.

Köksal,bir gazetecinin  ''Akyürek'in, Hrant Dink cinayetinde de adı geçmişti. Değişikliğin bunun ilgili bir bağlantısı var mı?'' sorusunu ise, ''Öyle bir şey yok'' diye cevapladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler