Alaçatı, haftasonunu tiyatro ile iç içe geçirdi

İzmir Alaçatı'da kış sezonu, 'Kader Can' ve 'Hipokrat' oyunları ile hareketlendi.

Yayınlanma: 26.02.2020 - 15:00
Abone Ol google-news

The Stay Warehouse Otel'in 'Tiyatro Hafta Sonu' teması kapsamında düzenlediği iki oyunun özel gösterimi, geçtiğimiz haftasonu Toy Tiyatro işbirliği ile sahnelendi. 

Etkinliğin ilk günü, Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazıp yönettiği 'Kader Can' adlı oyun, Deniz Karaoğlu'nun 90 dakikalık tek kişilik performansı ile izleyici karşısına çıktı. 20'li yaşlarında rap müzik sevdalısı bir gencin 12 aylık askerlik sürecini; ardında bıraktıklarını, gelecek kaygılarını, var olma çabasını anlatan oyun, asker psikolojisini de detaylıca işlemiş oldu. 

DENİZ KARAOĞLU: OYUN İÇİN 3 BUÇUK AY ASKER GİBİ ÇALIŞTIM

Oyun metnini ilk okuduğunda çok heyecanlandığını söyleyen Karaoğlu, "Yönetmen metni bana ulaştırdığında oyunu çok beğenmiştim. Benim oynamamı istediğini söylediğinde ise çok mutlu oldum. 3 buçuk ay asker gibi çalıştım, gece gündüz ezber yaptım. Zordu fakat çok keyifliydi, severek oynadım" diye konuştu. Oyunda rap şarkılar da söyleyen Karaoğlu, "Daha önce rap müzik dinliyor muydunuz?" sorusuna ise," Hiç dinlemiyordum, hiç alakam yoktu. Ama artık ben de bir rap dinleyicisiyim" diyerek yanıt verdi. 

Karaoğlu bu oyunuyla 2019'da Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu", Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Ödülleri "Yılın Erkek Oyuncusu" ödüllerine de layık görülmüştü. 

'Tiyatro Haftasonu' etkinliğinin ikinci günü, Erdi Işık'ın yazdığı ve Kayhan Berkin'in yönettiği Hipokrat oyunu ile devam etti. Canan Ergüder ve Kenan Ece'nin başrollerini paylaştığı oyun, iki farklı hastanede, iki ayrı şüpheli ölüme sebebiyet veren iki doktorun yaşadığı içsel muhasebeyi anlatıyor. Kendilerine yöneltilen suçlayıcı bakışlarından kaçmak için kendilerini tuvalete kitleyen bu iki doktorun, kendi içinde yaşadıkları vicdan muhasebesiyle birlikte, oyunda kentli insanın çelişkilerine ve ahlak anlayışına da değiniliyor.

'KIŞ SEZONUNU HAREKETLENDİRMEK İSTEDİK'

80’li yıllarda bir depo olarak kullanılan ve adının ilhamını oluşturan The Stay Warehouse'un müdürü Aslı Büyükağa, daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, "Alaçatı'da bu aylarda pek fazla etkinlik olmuyor. Bu yüzden biz de bu durgun dönemi değerlendirmek ve Alaçatı'ya hareket katmak istedik" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler