Aleviler Köşk'e çıkıyor

Alevilerin 9 Kasım’da Ankara’da yaptıkları mitingde dile getirdikleri taleplerini bir kez de Köşk’e anlatma kararı alındı. ABF Genel Başkanı Balkız: “Türban için bu kadar ısrarlı olan bir Cumhurbaşkanını Aleviler’in bu denli haklı, meşru, insani ve yasal taleplerini de aynı gayretle savunması gerektiğine inanıyoruz”

Yayınlanma: 20.11.2008 - 07:45
Abone Ol google-news

Aleviler, 9 Kasım mitinginin ardından sorunlarını bir kez daha devletin zirvesinde tartışmaya açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Başbakanlık’tan randevu talep edildi. Aleviler’in 9 Kasım’da geniş bir katılımla gerçekleştirdikleri “Eşit Yurttaşlık” Mitingi’nin yankıları sürerken, Alevi örgütleri de sorunlarının çözümü için arayışlarını sürdürüyor. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) yönetimi miting sonrası aldığı karar doğrultusunda, sorunlarını bir kez daha devletin zirvesine taşıma kararı aldı. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep edildi. Aleviler, randevu talepleri olumlu karşılanırsa, “zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerinin yasal statüye kazandırılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması” gibi taleplerini devletin zirvesinde tartışmaya açmış olacak.

ABF Başkanı Balkız, görüşme taleplerine henüz yanıt gelmediğini belirtirken, Aleviler’in sorunlarının çözümünde Cumhurbaşkanı Gül’ün etkin rol oynayabileceğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül’ün, türban konusundaki hassasiyetine vurgu yapan Balkız, şunları söyledi: “Her şeyden önce Cumhurbaşkanı Gül’ün bizi dinlemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu devletin Cumhurbaşkanı orada niye var? Halkın problemlerini çözmede siyasileri, gayretlendirmek için, onları teşvik etmek için var. Türban için bu kadar ısrarlı olan bir Cumhurbaşkanını Aleviler’in bu denli haklı, meşru, insani ve yasal taleplerini de aynı gayretle savunması gerektiğine inanıyoruz. Hoş Cumhurbaşkanı Hacıbektaş törenlerine de katılmıştı. Oradaki programa müdahalesini biz kendimize hakaret kabul etmiştik. O nedenle de protesto etmiştik. Ümit ederiz ki benzer bir şey olmaz yine. Unutulmasın ki, Sünnilerin mutluluğu Aleviler’in mutluluğu ile olanaklıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler