Aleyna Tilki'nin Diyarbakır konserine bombalı saldırının nedeni belli oldu: 6 yaralı

Aleyna Tilki'nin konser verdiği kafeye gerçekleştirilen saldırıda 6 kişi yaralandı. Tilki'nin menajeri, saldırının mekana giremeyen seyircilerden bir ya da birkaçı tarafından yapıldığını söyledi. Aleyna Tilki, Diyarbakır’da sahne almasıyla ilgili eleştirilere cevap verdi. Saldırı anı kamerada yansıdı.

Yayınlanma: 19.11.2016 - 22:08
Abone Ol google-news

<video:633205>

 

Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Semti'ndeki bir restoranda sahneye çıkan Aleyna Tilki, özel olarak oluşturulan platformda şarkı söylerken, patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte izdiham yaşandı. İzleyiciler, panik içerisinde dışarı çıkabilmek için birbiriyle yarıştı. Patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen amnbulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay yerine gelen polis inceleme başlatırken, patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğu belirtildi. 

ALEYNA TİLKİ'DEN ELEŞTİRİLERE YANIT

Sahne aldığı kafeye el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlenen Aleyna Tilki, “Diyarbakır’da ne işi var” eleştirilerine yanıt verdi. Tilki, “Bayrağımız göklerde dalgalandıkça, biz her yerdeyiz. Doğusu batısı olmaz ki. İnsanların, ülkemizin en çok motivasyona ihtiyacı var” dedi.

6 KİŞİ İZDİHAMDAN YARALANDI

Diyarbakır'da Aleyna Tilki konserinde meydana gelen olayla ilgili yetkililerden açıklama geldi. Yetkililer, konser sırasında ses bombasına benzer peş peşe 2 küçük patlama meydana geldiğini ve bunun üzerine, içerde bulunanların panik içerisinde dışarı çıktığını, bu sırada 6 kişinin yaşanan izdiham nedeniyle yaralandığını söyledi. 

ALEYNA TİLKİ'NİN MENAJERİNDEN AÇIKLAMA

Saldırganların 12-13 yaşında olduğu, kafeye 2 boru tipi el yapımı patlayıcı atıldığı öğrenildi. Tilki'nin menajeri, saldırının mekana giremeyen seyircilerden bir ya da birkaçı tarafından yapıldığını söyledi.

ALEYNA TİLKİ: BİZ İYİYİZ ARKADAŞLAR

Bu arada şarkıcı Aleyna Tilki, olayın ardından Twitter'den açıklama yaptı. Tilki, "Biz iyiyiz arkadaşlar" dedi.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler