Alkışlar Mesut İktu’ya

Mesut İktu’nun 45. Sanat Yılı Kadıköy Süreyya Operası’nda kutlandı

Yayınlanma: 03.12.2015 - 15:19
Abone Ol google-news

Değerli opera sanatçısı, öğretici ve yönetici, bariton Mesut İktu 45. sanat yılını 30 Kasım Pazartesi akşamı Süreyya Operası’nda, salonu dolduran dostları ve müzikseverlerle birlikte güzel bir konserle kutladı.

Mesut İktu, değerli bir opera sanatçısı olmanın ötesinde çok yönlü bir müzik insanıdır. 45. Yıl konserinde seslendirdiği tüm yapıtların oda orkestrası için düzenlemesini kendisi yapmıştır, örneğin. Önemli bir yanı da, Türk bestecilerinin yapıtlarını seslendirmeye ve kaydetmeye öncelik vermesidir. Saygun’un “Bariton ve Orkestra için Beş Ezgi”yi ona adamış olması anlamlıdır. İktu, uzun yıllar pek çok operada önemli rollerde sahneye çıkmasının; birçok rolde, özellikle de Sevil Berberi’nde Figaro, Sihirli Flüt’te Papageno ve Otello’da Iago rollerinde seçkinleşmesinin yanı sıra yönetici ve öğretici olarak da operamıza hizmet etmiştir. İki kez İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin müdürlüğünü üstlenmiş; Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kültür Üniversitesi’nde önemli görevler yapmıştır. Çalışmalarını şimdi Yeditepe Üniversitesi’nde sürdürüyor.

Konserde Mesut İktu’ya Hakan Şensoy’un yönettiği İstanbul Oda Orkestrası eşlik etti. Orkestranın seslendirdiği Çaykovski’nin “Elegie”sinin ardından Mesut İktu dinletisine Rusça şarkılarla başladı. Çaykovski’den “Moi Geni, Moi Angel, Moi Drug”, Chopin’den “Dumka”, Mikael Tariverdiev’den “Pesnaya O Dalekoi Rodine”, Anatoli Novikov’dan “Dorogi”, M.Fradkin’den “Sluçayni Vals” ve F.Frenkel’den “Juravli”. Dinletisini Orhan Tanrıkulu’nun “Karşıdan Gördüm Seni”, Erdal Tuğcular’ın “Karahisar Kalesi” ve Saygun’un “Harmandalı” adlı yapıtlarıyla sürdürüp bitiren İktu dinleyicilerin alkışlarına da “Köroğlu” ve “Dönder Beni” türküleriyle teşekkür etti. Bu güzel müzik akşamı orkestranın seslendirdiği Çaykovski’nin Op.48 Yaylılar için Serenat’ı ile tamamlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler