Almanya'da uyum tartışması

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) politikacıları, Alman toplumuna uyuma direnenlere yaptırım uygulanmasını istedi.

Yayınlanma: 06.09.2010 - 11:46
Abone Ol google-news

CDU Genel Sekreteri Hermann Gröhe, Leipziger Volkszeitung gazetesine yaptığı açıklamada, zorunlu uyum kursları ile Alman vatandaşlığına geçişlerde test uygulamasının kendi politikalarında yer aldığını ve Almanca'nın öğrenilmesinin başarılı bir birliktelik için çok önemli olduğunu belirtti. Gröhe, ''İnatla uyum sağlamayı reddedenler için yaptırım olanakları oluşturuldu. Bunların tutarlı bir şekilde uygulanması lazım'' ifadesini kullandı. Göçmenlerle Almanlar arasındaki bazı sorunları ciddiye aldıklarını belirten Gröhe, geçmişteki ihmalleri düzeltmek için uyum politikasını tutarlı ve hızlı bir şekilde sürdürmek istediklerini kaydetti.

CDU Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Michael Fuchs da, Rheinischer Post gazetesine yaptığı açıklamada, hükümetin uyum politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini, yaptırım olanaklarının yeterli bir şekilde uygulanmadığını belirtti.

Eski Alman Meclisi Başkanı Rita Süssmuth ise, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, bu konu ile ilk kez ilgileniliyormuş gibi davranıldığını, hükümetin bilinen şeyleri çok yavaş uygulamaya koyduğunu ifade etti. Almanya'nın, sürdürülebilir bir uyum politikasına ihtiyaç duyduğunu belirten Süssmuth, Müslümanları eleştiren Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin'in de kültürler arasında ayrımcılığa katkıda bulunduğunu kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler