Almanya'daki Türk takımına ırkçılık suçlaması

27 yıl önce Offenbach bölgesinde çalışan Türk işçiler tarafından kurulan Türkspor Offenbach Futol Kulübü, takımın Facebook sayfasında paylaşılan bir ifade nedeniyle ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Yayınlanma: 09.04.2015 - 11:03
Abone Ol google-news

29 bin kişinin takip ettiği sayfada yapılan “Oku ve devam paylas! Artık yahudi firmasi Alianz sigortasina para kaptirma! Hem kendimize, hem türkiyemize para kazandıralım!” paylaşımı nedeniyle Antisemitizm ile suçlanan kulübe karşı belediyeden ve futbol federasyonundan çeşitli yaptırımlar gelmesi söz konusu olabilir.

Nasyonel Sosyalizm döneminde kullanılan “Yahudilerden alışveriş yapmayın” sloganlarını çağrıştırdığı söylenen ifade nedeniyle eleştirilere maruz kalan Türkspor Offenbach, paylaşımı yapan kişinin kulüple bütün bağlantısının kesildiğini açıkladı.

Türkspor Offenbach’ta birçok milletten sporcunun forma giydiğini ve asla ırkçı bir anlayışın olamayacağını kaydeden kulüp yetkilileri, bu olayın münferit bir olay olduğunu ve ilgili paylaşımın kulübün Facebook hesabından silindiğini kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler