Almanya'daki Türkler tepkili: Kimse karışamaz

Almanya'daki 'göçmenler evlerinde de Almanca konuşmalı' taslağına Türkler tepkili...

Yayınlanma: 08.12.2014 - 10:22
Abone Ol google-news

Almanya'da koalisyon hükûmetinde yer alan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU'nun, göçmenlerin kamuya açık yerlerde ve aile içinde Almanca konuşmalarını öngören çalışma taslağına tepkiler sürüyor. Taslakta, “Uzun vadede Almanya'da yaşamak isteyenler kamuya açık yerlerde ve aile içinde Almanca konuşmalı” ifadesi yer alıyor.

PARTİ KONGRESİNDE GÜNDEME ALINACAK MI?

CSU gelen tepkilere aldırış etmezken, partinin genel sekreteri Andreas Scheuer, "Çalışma taslağı, üzerinde iyi çalışılmış ve oylanmıştır. Parti yönetimi önlerine konulacak bu taslağı pazartesi günü tartışacak" dedi. Scheuer talepleri konusunda geri adım atmak için bir neden görmediklerini de ifade etti. Taslağın önümüzdeki haftasonu Nürnberg'de yapılacak parti kongresinde gündeme alınıp alınmayacağı ise merakla bekleniyor.

TÜRKİYE KÖKENLİ GÖÇMENLER TEPKİLİ: KİMSE KARIŞAMAZ

CSU'nun taslağına Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler tepki gösterdiler. Yaşanılan ülkenin dili olan Almancanın öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Türkler, buna karşın evde hangi dili konuşacaklarına kimsenin karışamayacağını belirttiler. Türkiye kökenli göçmenlerin genel görüşü ise, konunun suni gündem yaratmak için kullanıldığı ve ırkçılığı körükleyeceği yönünde.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler